You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Landdistriktskonference 2021 den 17. maj

Mandag den 17. maj 2021 kl. 17-21, streames Landdistriktskonferencen fra Verdenskortet i Klejtrup til lokale mødesteder i kommunen. Følg også konferencen direkte fra kl. 17.00 via link til YouTube i boksen herunder.

Følg landdistriktskonferencen den 17. maj direkte fra YouTube kl. 17.00

Klik her for at følge konferencen

Landdistriktskonference 2021 - De mange veje til udvikling af vores landdistrikter

Landdistriktsudvalget sætter fokus på de mange veje til udvikling af landdistrikter.
Konferencen streames i år til fem lokale mødesteder i kommunen, hvor borgere deltager sammen med repræsentanter fra Landdistriktsudvalget. Deltag i konferencen et af følgende steder: Kulturcenter Værestedet Låstrup, Rødkærsbrohallen, Verdenskortet i Klejtrup, Forsamlingshuset i Fly, Karup eller Ørum. Tilmeldingsfrist var 10. maj. Der er stadig ledige pladser. Ring til 8787 8803, hvis du er interesseret.


* Pga. fortsat usikkerhed om forsamlingsforbuddet forbeholder vi os ret til ændringer i program og antal deltagere på de lokale mødesteder. Deltagelse i konferencen på et af de lokale mødesteder vil naturligvis kræve, at man efterlever de krav der er i forhold til håndtering af corona den 17. maj. Det kan medføre krav om såvel corona-pas som at bære mundbind, når man bevæger sig ind og rundt i lokalet. Ved tilmelding skal man være indstillet herop. Alle tilmeldte vil modtage en opdatering umiddelbart inden konferencen.

Det sker på landdistriktskonferencen 2021:
Det landspolitiske – rammerne for udvikling
Oplæg ved formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen om hvilke landspolitiske udfordringer udvalget er stødt på og udvalgets arbejde.
Oplæg ved indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek: 
Hvordan sikrer vi udvikling i vores landdistrikter? Hvor kan og vil regeringen og folketinget give en hjælpende hånd, fx med finansiering og mobilitet?

Det kommunalpolitiske - fra flere vinkler
Oplæg ved formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, samt formand for Social- og Sundhedsudvalget, Aase Kubel Høgh. Begge giver et perspektiv på udvikling af landdistrikterne i Viborg Kommune, set fra deres respektive udvalg.

Det lokale – det vi selv gør i lokalområderne
Kort præsentation af 10 gode eksempler fra Viborg Kommune, der på hver sin vis bidrager til udvikling af landdistrikterne. Hør bl.a. om Kalk Kaminoen; et turismeprojekt på tværs af landsbyer, inddragelse af unge i byens udvikling, genetablering af lokal købmand og vinterbadning som aktivitet der skaber sammenhold og indsamling.

Debat
Mellem oplæggene kommer både ministeren, udvalgsformænd, politikere og borgere på banen med deres synspunkter.

Spisning
Maden leveres som ”take away” af køkkenet på Verdenskortet og indtages under en snak om forskellige emner, der kan bidrage til udvikling af et lokalområde.

Prisen landdistrikternes Ildsjæle
Afslutningsvis kåres vinderen af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021.