You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Landdistriktskonference 2022

Landdistriktsudvalget holdt i samarbejde med VibLand Landdistriktskonference den 5. april på Energimuseet i Tange. Temaet for årets konference var "Det gode børne- og Ungdomsliv i landdistrikterne".

Landdistriktskonference 2022 - Det gode børne- og ungdomsliv i landdistrikterne

Landdistriktsudvalget satte fokus på udvikling det gode børne- og ungdomsliv i landdistrikterne for at inspirere borgerforeninger, idrætsforeninger bestyrelser og andre lokale nøgleaktører til udvikling gennem gode eksempler fra både uden og inden for kommunen.

Mols i Udvikling fortalte om deres arbejde for at skabe gode rammer for børne- og familielivet på Mols, og kom også ind på de udfordringer der findes.

Tune IF, som blev kåret til Årets idrætsforening 2021 holdt oplæg om, det potentiale en idrætsforening har for at skabe sammenhæng og fællesskab i et lokalområde.

Derudover var der vidensdeling af de gode eksempler fra Viborg Kommune, og mulighed for deltagerne kunne lade sig inspirere af de mange gode, lokale eksempler og også skabe kontakt ift. evt. fremadrettede samarbejder:

1. Juniorråd i Finderup
Finderup skal også være et godt sted for børn og unge at bo, så derfor har borgerforeningen taget initiativ til oprettelse af et juniorråd


2. Aktivitetsområde i Rødkærsbro
Opførsel af aktivitetsområde bag hallen, tæt på skole og børnehave til glæde og gavn for børn og unge i Rødkærsbro


3. Gul stue i Ringkøbing Skjern Kommune
Gul Stue er et samlingspunkt i den gamle brugs for unge i, som giver liv og gør det fedt at være ung i området


4. Læring og udvikling i Karup-Kølvrå
Lokale unge og skoleledelsen udvikler i samarbejde området i og omkring Karup Skole, så det bliver et attraktivt opholdssted for børn, unge og familier i Karup og Kølvrå


5. Padelanlæg i Bruunshåb
Hør BT Padel fortælle om finansiering og ejerskab, samt hvordan foreningen brugte folkeobligationer til at realisere et padelanlæg i Bruunshåb, til glæde for alle aldre i byen

 

Afslutningsvis blev vinderen af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2022 kåret.

Ønsker du at deltage - send en mail til sb9@viborg.dk og oplys navn, by og evt. forening.