You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 31.05.2021

Den Grønne Karavane med Sebastian Klein og Katrine Bille

Ramasjang-figurerne Katrine Bille og Sebastian Klein er med, når Den Grønne Karavane turnerer rundt til børnehuse og indskolingen under emneugen Grønne Sammen i september 2021. Dagplejen får besøg af musikpædagogerne Anton og Rikke.

Den Grønne Karavane er en del af Grønne Sammen, som er en emneuge i uge 36-37 for alle kommunens dagtilbud og skoler med fokus på bæredygtighed og grøn omstilling. Karavanen bidrager med læring på den sjove måde og fælles oplevelser, og i år besøger karavanen dagplejen, børnehusene og indskolingen.

TV-vært og musiker Katrine Bille er med i Den Grønne Karavane.

Læring på den underholdende måde

De mindste børn får besøg af musikpædagogerne Anton og Rikke, når karavanen besøger dagplejen. Med sang, musik og fagter giver de kommunens ca. 700 dagplejebørn et musikalsk show om dyr, natur og bæredygtighed.

For nogle børn bliver det et glædeligt gensyn med Katrine Bille, der blandt andet er kendt fra Lillenørd og Luk Op Luk I på DR-kanalen Ramasjang. Katrine var nemlig også med på sidste års karavanetur, hvor hun besøgte seks dagtilbud og skoler. I år leverer hun musikalsk underholdning til alle kommunens børnehuse og vores ca. 3.600 vuggestue- og børnehavebørn.

Sebastian Klein er bl.a. kendt fra TV2 programmet "1 døgn, 2 hold, 3 dyr" og DR-kanalen Ramasjang.

Ca. 3.700 elever fra 0.-3. klasse kan se frem til et show om evolutionen og mærkelige dyr, når naturformidler og Ramasjangvært Sebastian Klein ankommer med Den Grønne Karavane. Showet giver eleverne indblik i naturens mangfoldighed, og hvor fantastisk den er. Sebastian fortæller også om arter, der forsvinder, hvorfor de gør det, og hvad det betyder, at de forsvinder – og dermed også, hvorfor vi skal passe godt på dem.

En emneuge fyldt med grønne aktiviteter

Udover besøg af Den Grønne Karavane åbner lokale foreninger, virksomheder, kultur- og naturinstitutioner også dørene op og tilbyder læringsforløb til børn og unge. Samtidigt er dagtilbud og skoler i fuld gang med at planlægge deres egne programmer for emneugen.

14.000 børn og unge kan derfor se frem til en spændende og lærerig emneuge sprængfyldt med grønne og bæredygtige aktiviteter.

Læs mere om Grønne Sammen på gronnesammen.viborg.dk

 

Yderligere oplysninger

Søren Aakjær, direktør i Børn & Unge, tlf.: 87 87 10 00

Grønnere sammenhæng

I 2018 vedtog Viborg Kommune sammenhængsmodellen, der sætter politisk fokus og retning ved hjælp af fem prioriterede temaer. Ét af temaerne er bæredygtighed, og i efteråret 2019 kom en bredt sammensat arbejdsgruppe med 10 anbefalinger til, hvordan energiforbruget i kommunen kan nedbringes og/eller CO2-udledningen reduceres.

En af anbefalingerne var netop en emneuge for skoler og dagtilbud, så den bæredygtige tankegang bliver forankret fra en tidlig alder og op gennem skolelivet hos børn og unge - samt deres forældre.