You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 06.07.2022

Jan skal stå i spidsen for handicapindsatsen i Viborg Kommune

Per 1. august bliver Jan Therkelsen ny leder for de cirka 350 medarbejdere på handicapområdet i Viborg Kommune.

Jan Therkelsen bliver leder af handicapområdet i Viborg Kommune.

- Jeg er ambitiøs på områdets vegne, og målet er at skabe en god balance mellem stabil drift og udvikling af handicapområdet til gavn for borgere og medarbejdere.

Sådan siger 44-årige Jan Therkelsen, der per 1. august kommer til at stå i spidsen for handicapområdet i Viborg Kommune.

Helt nyt bliver det ikke for ham, da han har været konstitueret i jobbet siden den 1. maj i år, men efter at have været oppe mod en række andre meget kvalificerede ansøgere, kan Jan Therkelsen nu fjerne ordet konstitueret foran sin titel.

Inspiration for andre

Indtil 1. maj var Jan Therkelsen leder af Botilbuddet Kærsangervej 252 og Bofællesskabet Kærsangervej 68 i Viborg.

Kærsangervej 252 er et døgndækket tilbud til borgere medkomplekse problemstillinger i gråzonen mellem psykiatri og handicap, ofte kombineret med dom og misbrug.

Her har Jan Therkelsen og de øvrige medarbejdere udviklet botilbuddet, så Kærsangervej 252 blandt andet er udvalgt til at stå for en workshop på verdenskongressen for AIEJI (Association of Social Educators)  i Schweiz i september, hvor institutioner og botilbud fra hele verden skal lære af den måde Kærsangervej 252 drives på og af botilbuddets fokus på at undgå magtanvendelse.

- For mig er det et godt eksempel på, hvad vi kan nå ved at fokusere på høj faglighed og udvikling. Det er vigtigt i forhold til de borgere, vi skal hjælpe, men jeg tror også, at det er vigtigt i forhold til at tiltrække studerende og medarbejdere til socialområdet i fremtiden, siger Jan Therkelsen, der selv er uddannet socialpædagog.

Godt valg

Socialchef i Viborg Kommune, Morten Højgaard Kurth, glæder sig derfor også til, at Jan Therkelsen tiltræder sin nye stilling den 1. august.

- Jan har solid faglig og ledelsesmæssig erfaring. Han sætter rammer og retning på en tydelig, struktureret og anerkendende måde, samtidig med at han brænder for handicapområdet og er ambitiøs på områdets vegne. I sin rolle som leder af Kærsangervej har han vist, at han kan udvikle og inspirere, og det er vigtige egenskaber i forbindelse med Jans nye rolle, siger Morten Højgaard Kurth.

Jan Therkelsen har arbejdet i Viborg Kommune siden marts 2017. Inden da har han blandt andet arbejdet ved Center for Psykiatri i Holstebro som funktionsleder og været afdelingsleder for handicapområdet i Lemvig Kommune.

Yderligere oplysninger

Morten Kurth, socialchef, tlf. 20235354, mail: mkr@viborg.dk

Jan Therkelsen, leder af Handicapområdet per. 1. august, tlf. 22 45 61 44, mail: jbt@viborg.dk