You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 27.09.2021

Ministerbesøg på Toftegården med underskrift på velfærdsaftalen

Mandag den 27. september var social- og ældreminister Astrid Krag på besøg på pleje- og omsorgscenter Toftegården i Møldrup. Her underskrev hun og borgmester Ulrik Wilbek formelt velfærdsaftalen, som i tre år sætter kommunen fri fra bureaukrati og regulering på ældreområdet.

På trods af de begrænsninger, som COVID-19 har lagt på udviklingsarbejdet i første halvår af 2021, er rigtig mange interessegrupper nu inddraget i arbejdet med at indkredse det gode ældreliv i Viborg kommune. Det var konklusionen på den status, som Astrid Krag i dag fik på Viborg Kommunes arbejde med velfærdsaftalen indtil nu.

Viborg Byråd, Ældre- og Aktivitetsudvalget samt Viborg Ældreråd har haft særlige temadrøftelser. Dertil har Viborg Kommune gennemført to store, sideløbende forløb med samtaler med 250 borgere om det gode ældreliv og et forløb, hvor ledere og medarbejdere har haft mulighed for at pege på konkrete forslag til, hvor ældreplejen skal sættes fri af reglerne.

- Det glæder mig, at vi nu har rammerne på plads for arbejdet med at udvikle velfærdsområdet og det gode ældreliv. Vi går til opgaven med stor energi og med store forventninger til, at vi kan skabe synlige og mærkbare forandringer, siger Ulrik Wilbek

Yderligere oplysninger

Borgmester Ulrik Wilbek, tlf. 40 78 88 00, mail: teamborgmester@viborg.dk
Direktør for Social, Sundhed & Omsorg, Mette Andreassen, tlf. 51 27 31 22, mail: mean@viborg.dk

Social- og ældreminister Astrid Krag og borgmester Ulrik Wilbek fik den formelle del til en side, da de benyttede besøget på Toftegården til at underskrive aftalen