You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 09.11.2020

Mundbind på Viborg Rådhus

Borgere og gæster skal nu bære mundbind eller visir, når de besøger Viborg Rådhus.

Da myndighederne udvidede kravene om, hvor man skal bære mundbind eller visir indendørs i offentlige rum, gjaldt kravene ikke for rådhusene – med mindre de var fysisk placeret sammen med f.eks. et bibliotek.

For besøgende

Myndighederne har nu udsendt nye retningslinjer, hvor det fremgår, at borgere og andre gæster, der fysisk besøger rådhusene, skal bære mundbind eller visir.

I Viborg Rådhus betyder det, at borgere og gæster, som besøger huset skal følge de nye retningslinjer. Det gælder både, hvis man har et ærinde i Borgerservice, hos Jobcenter Viborg eller på ydelseskontoret – eller hvis man som borger eller samarbejdspartner har et møde i mødelokale med en medarbejder i rådhuset.

Når man først sidder ned til et møde, f.eks. med sin sagsbehandler, må både borgere og medarbejdere gerne fjerne mundbind eller visir.

Undtaget fra reglerne er fortsat personer med nedsat bevidsthedsniveau, fysiske eller mentale svækkelser eller andet, der gør, at de ikke er i stand til at bære mundbind eller visir.

Borgere, der har glemt at medtage mundbind, kan få et udleveret i Borgerservice.

For medarbejdere

For medarbejderne i rådhuset gælder det nu, at når de færdes i rådhusets atrium eller i mødecentret på 1. sal, skal de også have mundbind eller visir på.

De medarbejdere, der arbejder bag afskærmninger i skrankerne i f.eks. Borgerservice, er undtaget fra krav om mundbind/visir, men de skal, ligesom husets øvrige medarbejdere bære mundbind eller visir, når de bevæger sig ud i atriet samt til og fra mødelokaler.

Frem over vil der kun blive holdt møder med borgere og samarbejdspartnere i stueplan og i mødecentret på 1. etage. Resten af rådhuset betragtes som en arbejdsplads og er derfor ikke omfattet af reglerne.  

Yderligere information

Benedicte Wriedt, chef for Trafik, Ejendomme og Sekretariat
Tlf. 87 87 55 03, mail: bew@viborg.dk

Udgivet mandag den 9. november kl. 14.25.