You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 11.01.2021

Ny platform mellem forældre og dagtilbud: Aula går i luften

Fra i dag skal forældre bruge Aula, når de kommunikerer digitalt med deres barns dagpleje, vuggestue eller børnehave. Dermed er der én fælles indgang i kommunikationen om børnenes hverdag, fra barnet begynder i dagtilbud til det går ud af skolen.

Med lanceringen af Aula på dagtilbudsområdet behøver langt de fleste forældre kun at forholde sig til en kommunikationsløsning fra barnet begynder i dagpleje eller vuggestue til det går ud af folkeskolen. Aula erstatter ikke den fysiske dialog og samarbejde mellem dagtilbud og forældre, men BørneNettet som digital kommunikationsplatform i Viborg Kommunes 44 kommunale dagtilbud og 250 dagplejere.

For mange forældre er det ikke første gang, de stifter bekendtskab med Aula. Skolerne i Viborg Kommune har brugt platformen siden efterårsferien 2019.

 

Fokus på enkle løsninger

Aula er et digitalt værktøj, der gør det nemt og sikkert for pædagoger, lærere og forældre at kommunikere med hinanden, og hvor der har været fokuseret på enkle løsninger, som er nemt for medarbejderne at arbejde i, og let for forældrene at følge med i børnenes hverdag og trivsel.

Det er KOMBIT, der er kommunernes it-fællesskab, som står bag løsningen.

 

Nye hjemmesider

Med Aula får alle børnehuse en ny hjemmeside, mens dagplejen samles i de enkelte områder. Her kan du læse om de enkelte børnehuse, finde kontaktinformationer og få link til, hvordan man kommer godt i gang med Aula.

 

Kontakt

Peder Pedersen, IT-konsulent i Viborg Kommune, tlf.: 40 42 93 54

Fakta om Aula

  • Aula er den nye kommunikationskanal i dagtilbud og folkeskoler.
  • Aula er et moderne og brugervenligt digitalt værktøj, der gør det nemt og sikkert for pædagoger, lærere og forældre at kommunikere med hinanden.
  • Aula indeholder kun de mest nødvendige funktioner, som er udviklet til at understøtte den gode dialog mellem dagtilbud, børn og forældre.
  • Aulas mere end 2 mio. brugere skal kun bruge ét login for at få adgang til en række digitale værktøjer, fx læringsplatforme, der gør det let at følge børnenes trivsel og udvikling. Når børnehaven skiftes ud med en plads i folkeskolen og SFO’en, eller hvis barnet skifter skole, følger Aula med som kommunikationsplatform.
  • Data i Aula behandles efter de nyeste sikkerhedskrav samt reglerne for GDPR. Et dataetisk regelsæt, udviklet specifikt til Aula, sikrer desuden, at brugernes data ikke udnyttes til kommerciel brug.
  • Aula bliver til i et samarbejde mellem kommunernes it-fællesskab KOMBIT, KL og Netcompany.