You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 15.09.2021

Nye elbiler til Viborg Kommunes rådhus

Borgmester Ulrik Wilbek indviede den nye, grønne tjenestebilpark på Viborg Rådhus.

Endnu et skridt mod den grønne omstilling blev taget onsdag, da nye elbiler trillede ind på Viborg Rådhus parkeringsplads. Timingen kunne ikke være bedre, da Viborg Kommune i disse uger har rettet fokus på grøn omstilling og bæredygtighed med emneugerne ”Grønne Sammen”.

Borgmester Ulrik Wilbek var den første bag rattet, og han var glad for at ambitionen om en grønnere bilpark nu er en realitet og at hjemmeplejen snart følger trop.

Jeg er glad for, at Viborg Kommune nu er med på den grønne bølge med omlægningen til elbiler. Bæredygtighed er et af temaerne i den sammenhængsmodel, som byrådet har vedtaget, og ligger højt på den politiske dagsorden. Vi er samtidig i fuld gang med at udarbejde en klimahandlingsplan for kommunen, og ser meget frem til de kommende års initiativer i samarbejde med virksomheder og borgere i forhold til at løfte de grønne ambitioner.

Bæredygtighed i fokus

Den politiske beslutning om at omlægge rådhusets bilpark samt hjemmeplejens biler har ophæng i sammenhængsmodellen, hvor bæredygtighed er et af de fem temaer. En af målsætningerne er at Viborg Kommune i 2025 skal have mindst 35 % af sit energiforbrug dækket af vedvarende energi. 

Borgmester Ulrik Wilbek i Renault Zoe

Fakta om den nye bilpark:

  • I alt udskiftes der til 10 elbiler og 2 plug-in hybridbiler, som benyttes af rådhusets medarbejdere til opgaver ude af huset.
  • Det forventes, at udskiftningen til el reducerer den årlige CO2-udledning med 18 tons.

Yderligere oplysninger

Direktør: Klaus Christiansen
Tlf.: 8787 8900
E-mail: klc@viborg.dk

Projektleder: Emil Juhl Prynø
Tlf.: 2073 4756
E-mail: ehan@viborg.dk

Borgmester Ulrik Wilbek med tre Renault Zoe