You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 24.09.2021

Nye tilbud til nybagte forældre

Sundhedsplejen i Viborg Kommune lancerer to tilbud til nybagte forældre. ”Åbent tilbud” og ”Forældregruppe” giver far og mor mulighed for at danne netværk med andre forældre og blive klogere på fx mad, søvn og børneopdragelse.

Forældrene er de vigtigste i børns liv. For at give barnet og forældrene den bedst mulige start, tilbyder Sundhedsplejen i Viborg Kommune to nye tilbud; ”Forældregrupper” og ”Åbent tilbud”. Tilbuddene er et supplement til Sundhedsplejens hjemmebesøg og konsultationer.

 

Forældregrupper skaber netværk

Med ”Forældregrupper” får forældre til spædbørn mulighed for at mødes med andre forældre i lokalområdet. Sundhedsplejersker hjælper med at etablere forældregrupperne og deltager i første møde, hvorefter forældrene selv aftaler nye møder.

Grupperne bliver sammensat efter terminsdato og består af 4-6 forældrepar. Første mødegang er 1-2 måneder efter fødslen, og forældrene mødes evt. på den lokale skole eller andre af kommunens lokaler. Møderne ligger enten først eller sidst på dagen, så fædre, der ikke er på barselsorlov, har mulighed for at deltage.

 

Få rådgivning af Sundhedsplejen

Som nybagte forældre kan man have mange ubesvarede spørgsmål. Nogle af dem kan man få svar på, når sundhedsplejen inviterer til ”Åbent tilbud”. Ved ”Åbent tilbud” holder en sundhedsplejerske eller anden fagprofessionel et lille oplæg med udgangspunkt i et tema. Det kan fx være temaer såsom motorisk udvikling, mad og måltider, søvn, tandpleje, børneopdragelse, samvær med børn og forældreansvar.

”Åbent tilbud” foregår i Sundhedscenter Viborg og i Sundhedssatellitterne i Møldrup, Ørum, Stoholm, Karup og Bjerringbro.

Læs mere om "Forældregrupper" og "Åbent tilbud" her.

De nye tilbud erstatter Familieiværksætterne, som blev nedlagt i foråret. Tilbuddene er besluttet på Børne- og Ungdomsudvalget den 1. juni 2021.

 

Kontakt

Karen Stenstrup, ledende sundhedsplejerske i Viborg Kommune, tlf.: 87877730 eller e-mail: ks1@viborg.dk