You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 21.07.2022

Tandplejen får ny overtandlæge

Det bliver Pernille Endrup Jacobsen, der bliver ny overtandlæge i Viborg Kommunes Tandpleje. Pernille starter den 1. august.

Pernille Endrup Jacobsen kommer fra en lignende stilling i specialtandplejen og har i flere år undervist i pædodonti på Aarhus Universitet, der handler om alle aspekter af tandpleje for børn og unge.

Uddannelsen til tandlæge tog Pernille på Københavns Universitet for 27 år siden. Med sig i bagagen har hun både erfaring inden for ledelse, forskning og praksis.

- Med Pernille får vi en overtandlæge med en bred indsigt og erfaring fra både den kommunale tandpleje, privatpraksis, specialtandpleje og forskning. Koblet med Pernilles store fokus på lighed i tandsundhed og tandlægen som central samarbejdspart i arbejdet med udsatte børn og unge, har vi fået en stor kapacitet ombord, og jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger Mette Kierkgaard, Viborg Kommunes familie- og rådgivningschef.

Tættere på borgerne

Pernille skal blandt andet være leder for 42 medarbejdere samt være forbindelsesled mellem Tandpleje og den øvrige organisation og samarbejdspartnere. Et job som hun ser frem til:

- Jeg glæder mig meget til at komme helt tæt på borgerne og tættere på den generelle forebyggende indsats, og dermed forsøge at forebygge den sociale ulighed, der kan være i tandplejen. Tidligere har jeg arbejdet i regionen og i den private sektor, så jeg ser frem til at arbejde med hele spektret – både børn, unge, ældre og de funktionshæmmede og til at være med til at sætte en dagsorden for den kommunale tandpleje fremadrettet, siger Pernille.

Pernille afløser Poul Folke Christensen, der var overtandlæge i tandplejen igennem 35 år. Privat bor hun i Viborg sammen med sine børn på 19 og 17 år samt hunden Carla.