You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 18.10.2021

Viborg Kommune er for tredje gang udnævnt som guldkommune for sundhedstilbud til mænd

Forum for mænds sundhed kortlægger hvert år kommunernes arbejde med sundhedstilbud målrettet mænd og uddeler hæder til ni kommuner.

Viborg Kommune er for tredje gang kåret som guldkommune på grund af kommunens særlige sundhedstilbud til mænd.

Tjek dig selv mand

Kåringen af Viborg Kommune som guldkommune skyldes de tiltag målrettet mænd, der arrangeres af Viborg Kommune og andre aktører i kommunen. Flere af tilbuddene er samlet i en oversigt på Sundhedscenter Viborgs hjemmeside. Af tilbud kan nævnes:

  • Rigtige mænd-forløb
  • Spisegrupper for mænd
  • Gruppe for mænd med kræft
  • Mødegrupper for mænd

Titlen som guldkommune er samtidig en anerkendelse af det arbejde, der bliver gjort af frivillige og organisationer i Viborg Kommune med tiltag målrettet mænd.

Guldtitlen er også opnået, fordi Viborg Kommune linker til platformen tjekdigselvmand.dk, som sætter fokus på forskellige symptomer, og hvad de kan skyldes. Danske mænd går ofte for sent til læge, og derfor rammes mænd hårdere af visse sygdomme end kvinder og har en højere dødelighed.

Om opgørelsen

Forum for mænds sundhed laver hvert år en undersøgelse blandt landets kommuner over sundhedstilbud til mænd. På baggrund af undersøgelsen kårer Forum for mænd de kommuner, hvor der er flest sundhedstilbud til mænd – eller hvor der er flest aktiviteter – som guldkommuner. I 2021 kårer Forum for mænds sundhed ni kommuner som guldkommuner.