You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 20.09.2021

750.000 kr. fra Statens Kunstfond til White Hole Theater i Viborg

Med den flotte støtte fra Statens Kunstfond er White Hole Theater godt på vej til at kunne realisere den banebrydende forestilling, The Battle, som blander teater og koreografi med gaming og virtual reality.

Foto fra Arnold’s Vision - White Hole Theaters første forestilling, som blev vist i forbindelse med Snapsting 2021 / Foto: Anders M. Teibel
Foto fra Arnold’s Vision - White Hole Theaters første forestilling, som blev vist i forbindelse med Snapsting 2021 / Foto: Anders M. Teibel

Med den dobbelte Reumert-vinder Jakob Tekla Jørgensen i spidsen satser Viborg Kommune i de kommende år på udvikling af helt nye teateroplevelser i samarbejde med byens højteknologiske animationsmiljø.

Formand for Viborg Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Mads Panny glæder sig derfor over støtten og siger:
- Scenekunsten udvikler sig i disse år i nye retninger, og vi har i Viborg besluttet at gå allerforrest i udviklingen af nye digitale dimensioner af den klassiske kunstart. Det er derfor meget glædeligt, at Statens Kunstfond har prioriteret en markant støtte til White Hole Theater.

 

På rette vej gennem nyt land

Glæden er selvsagt ikke mindre hos White Hole Theaters scenekunstneriske leder, Jakob Tekla Jørgensen:
- Det er en stor forløsning at få støtte fra Statens Kunstfond. Vi har ventet i spænding. Ikke alene er tilskuddet vigtigt for, at The Battle kan realiseres. Det er også en bekræftelse på, at vi er på rette vej. Vi betræder helt nyt land i White Hole Theater, og anerkendelsen fra Statens Kunstfond vil hjælpe os meget, når vi skal søge støtte hos de private fonde.

White Hole Theaters første forestilling Arnold's Vision blev vist i juni 2021, og næste skridt er altså forestillingen The Battle. Her samarbejder Jakob Tekla Jørgensen med Danmarks bedste stagefight-koreograf, Kasper Ravnhøj, samt skuespillerne Joen Højerslev, Morten Brovn, Janus Elsig og Peter Flyvholm. Musikken står dj-duoen Den sorte skole for.

 

En del af en større fortælling

Både Arnold's Vision og The Battle er led i udviklingen af den store virtual reality-forestilling 3 KINGS, som fortæller historien om kampen mellem de tre konger Svend, Knud og Valdemar i middelalderens Danmark. En episk historie om venskab, forræderi, kærlighed og had omkring begivenheder, som for alvor formede vores land i en tid, der var præget af kristendommens hastige fremvækst og dermed en værdikamp mellem krigerkulturens magtbegær og den nye religions vægt på ydmyghed og næstekærlighed.

I 2019 blev Viborg udnævnt som UNESCO Creative City of Media Arts. White Hole Theater er en del af en fremadrettet ambitiøs indsats i Viborg Kommune, hvor de kunstneriske institutioner i stigende grad vil involvere sig i at drive kunsten i retning af nye fremtidsorienterede formater og eksperimenter.

Yderligere oplysninger

Mads Panny, formand for Kultur- og Fritidsudvalget
Tlf. 29 72 29 91, mail: mapi@viborg.dk

Jakob Tekla Jørgensen, scenekunstnerisk udviklingskonsulent
Tlf. 29 11 74 17, mail: jjoe@viborg.dk

 

White Hole Theaters kerneteam består af:

Kunstnerisk leder Jakob Tekla Jørgensen

Producent Lana Tankosa Nikolic - Late Love Production

Creative director Martina Scarpelli

Technical director Lars Hemmingsen Nørgaard - Midtjysk 3D Service

Foto: Anders M. Teibel