You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 17.12.2020

Danmarks Indsamling ”goes local” i landdistrikterne

Viborg Kommunes landdistriktsudvalg opfordrer kommunens landdistrikter til at bidrage med lokale indsamlinger til Danmarks Indsamling 2021 og vil belønne fælles indsatser med fællesspisninger i lokalområderne.

Logo / Danmarks Indsamling 2021
Logo / Danmarks Indsamling 2021

Det store, årlige indsamlingsshow sendes live på DR1 fra Tinghallen i Viborg den 6. februar 2021, og Landdistriktsudvalget har taget initiativ til Danmarks Indsamling - "goes local", fordi beboerne i landdistrikterne, gang på gang, har vist en uovertruffen evne til at stå sammen om en sag.

 

Fælles indsats for den gode sag

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, uddyber:
- I en tid præget af Corona, ser vi mange lokalområder, som ikke kan dyrke deres sammenhold og fællesskab på samme måde, som de plejer. Derfor giver vi med Danmarks Indsamling - "goes local" en mulighed for at sætte det lokale fællesskab på dagsordenen på en ny måde og yde en fælles indsats i den gode sags tjeneste.

 

Alle initiativer er velkomne

I opfordringen til landdistrikterne om at deltage, er der listet en række forslag til initiativer, men der er helt frie rammer for, hvordan indsamlingen lokalt kan stykkes sammen. Alle lokale, kreative initiativer er velkomne. Lokalområder, der tilmelder sig Danmarks Indsamling - "goes local", vil på Danmark Indsamlingens hjemmeside kunne se, hvor meget de selv har samlet ind, og hvor meget de andre tilmeldte har bidraget med.

For at anerkende de lokale indsatser vil Landdistriktsudvalget efterfølgende støtte en kommende fællesspisning i de lokalområder, der har deltaget, med tilskud til indkøb ved lokale købmænd.

Yderligere oplysninger

Formand for Landdistriktsrådet, Mette Nielsen
Tlf. 61 37 29 28, mail: mxn@viborg.dk

Chef for landdistriktsudvikling, Hanne Nissen Toksvig
Tlf. 41 71 95 66, mail: hant@viborg.dk

Bag indsamlingen står 12 humantære organisationer, og temaet for Danmarks Indsamling 2021 er "Hjælp coronakrisens børn".

Læs mere om Viborgs værtskab for Danmarks Indsamling på viborg.dk i pressemeddelelse af 22.10.20.

 

Og find mere information om den nationale indsamling på danmarksindsamling.dk