You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 07.12.2020

Hvem fortjener prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2021?

Landdistriktsudvalget og Viborg Landsbysammenslutning sætter nyt spotlys på de mange ildsjæle i Viborg Kommunes landdistrikter for at finde næste års vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle.

Jeppe Hartz, Vejrumbro, vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2020, ses her sammen med Mette Nielsen (t.v.) og Lone Kastberg (t.h.).
Jeppe Hartz, Vejrumbro, vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2020, ses her sammen med Mette Nielsen (t.v.) og Lone Kastberg (t.h.).

Under overskriften "Landdistrikternes Ildsjæle sætter fut i lokalområderne" opfordres alle til at indstille kandidater til prisen, der overrækkes ved landdistriktskonferencen næste år.

Formålet med prisen er at anerkende og hylde mennesker, som gør en særlig forskel for deres lokalområde og de mennesker, der bor der. Ud over æren, modtager prisvinderen en præmie på 5.000 kr. og et stykke kunsthåndværk fra en lokal kunstner.

 

Et mentalt skulderklap

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, siger om baggrunden for prisuddelingen:
- Rigtig mange ildsjæle gør hver dag en stor forskel for andre i deres lokalområde. Det blev tydeligt understreget af alle de mange gode forslag, vi modtog, da vi første gang skulle vælge prisvinder i marts 2020. Og vi håber selvfølgelig på denne gang at modtage lige så mange forslag til, hvem fortjener et mentalt skulderklap for en helt særlige indsats.

Lone Kastberg, medstifter og formand for Viborg Landsbysammenslutning, supplerer:
- Med prisen Landdistrikternes Ildsjæle sætter vi fokus på det særlige engagement, vi ser hos ildsjælene i vores landdistrikter. Også i en corona-tid gør de en kæmpestor forskel. Og jeg glæder mig meget til igen at få et lille kig ind i de mange, skønne historier om hverdagens helte, der altid er klar til at yde lidt ekstra for de nærmeste og for fællesskabet i lokalområdet.

 

Både personer og grupper kan indstilles

Man kan indstille enkeltpersoner eller grupper, der gør en positiv forskel for borgene i et af Viborg Kommunes lokalområder, som kandidater til prisen. Det kan være i en forening, en privatperson eller en frivillig. Og hvis man yder en særlig indsats på jobbet, som rækker ud over, hvad man kan forvente, er det også muligt at komme i betragtning.

Eksempler på kandidater kan være: Formanden for borgerforeningen, købmanden, de grønne pedeller, halinspektøren, spejderne, bestyrelsen for forsamlingshuset eller skolelederen.

 

Send forslag på viborger.dk

Indtil den mandag den 25. januar 2021 kl. 12.00 kan alle indstille kandidater til prisen på viborger.dk ved at udfylde et skema og skrive en begrundet indstilling.

De tre finalister offentliggøres i pressen den 9. februar 2021. Finalisterne præsenteres også på Viborg Kommunes Facebook-side og i Radio Viborg. Den endelige vinder kåres til årets landdistriktskonference den 2. marts - uanset om det bliver et fysisk eller et virtuelt møde.  

Yderligere oplysninger

Formand for Landdistriktsrådet, Mette Nielsen
Tlf. 61 37 29 28, mail: mxn@viborg.dk

 

Formand for Viborg Landsbysammenslutning, Lone Kastberg
Tlf. 28 14 43 80. mail: lonekastberg@vibland.dk

Borgerguide Susanne Bendtsen
Tlf. 87 87 88 03, mail: sb9@viborg.dk

 

Dommerkomité

De fem personer, som udnævner tre finalister og den endelige vinder af prisen, er:
• Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget
• Martin Sanderhoff, næstformand for Landdistriktsudvalget
• Lone Kastberg, formand for Viborg Landsbysammenslutning
• Jesper Bech, næstformand for Viborg Landsbysammenslutning
• Jeppe Hartz, Vejrumbro, vinder af prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2020

 

Læs mere på: viborger.dk