You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 01.06.2021

Ny fælles skole i Bjerringbro hedder Bjerringbro Skole

Navnet er fundet i en lokal konkurrence, og vinderen får overrakt sin præmie den 2. juni kl. 12.00.

Det nye navn for den fælles skole i Bjerringbro er Bjerringbro Skole
Det nye navn for den fælles skole i Bjerringbro er Bjerringbro Skole

Når det nye skoleår begynder til august, er det farvel til Bøgeskovskolen og Egeskovskolen i Bjerringbro - og goddag til den nye fælles skole Bjerringbro Skole. Navnet er fundet i en konkurrence, som de to skolebestyrelser udskrev i maj måned, og bag vinderforslaget står Linda Wissam Khaskiyeh fra 6.z på Egeskovskolen.

I alt er der indkommet 107 forslag. Vindernavnet blev foreslået otte gange, og blandt dem blev Linda Wissam Khaskiyeh udtrukket som den endelige vinder af et gavekort på 500 kr. fra Bjerringbro Byforum Detail.

Onsdag den 2. juni kl. 12.00 får Linda så overrakt sin præmie. Det kan man følge med i via dette link til mødeplatformen TEAMS Klik her for at deltage i mødet

En tilfreds dommerkomité

Det er skolebestyrelserne på de nuværende to folkeskoler i Bjerringbro - Bøgeskovskolen og Egeskovskolen - der har udgjort dommerkomiteen i navnekonkurrence.

- Da vi drøftede forslagene blev det klart for os alle, at navnet Bjerringbro Skole opfylder kravene, og så passer det virkelig godt ind i vores ambition om at skabe verdens bedste skole lige her midt i Bjerringbro, siger Kasper Nørgaard Kristensen, formand for skolebestyrelsen på Bøgeskovskolen.

Formanden for Egeskovskolens skolebestyrelse, Martin Agerbo Bøgelund, supplerer:

- Jeg er rigtig glad for vi blev enige om et enkelt, solidt og langtidsholdbart navn, som klart fortæller hvad vi samles om i vores fællesskab, og hvor vi hører hjemme.

Udvalg er glad for det nye navn

Det nye skolenavn er desuden blevet godkendt af Børne- og Ungdomsudvalget.

- I udvalget er vi begejstrede for det nye navn, fordi det så tydeligt afspejler, at vi nu har én fælles skole i Bjerringbro. Det er på mange måder et helt naturligt valg, som både signalerer samling og placering, siger Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

To skoler - ét skoledistrikt

Byrådet vedtog i 2020, at de to skoledistrikter i Bjerringbro fra 1. august 2021 skal lægges sammen til ét distrikt. Den nye fælles skole kommer dermed til at bestå af to afdelinger på de eksisterende adresser og vil omfatte 0.-9. klassetrin, specialafdeling og skolefritidsordning. De to skolebestyrelser fortsætter som én fælles overgangs-skolebestyrelse i skoleåret 2021/2022, hvorefter der vælges en ny fælles bestyrelse i foråret 2022.

Yderligere oplysninger

Formand for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen, tlf. 51 58 48 07, mail: pmj@viborg.dk

og skoleleder Karina Degryr Thomsen, tlf. 23 64 88 01, mail: ktho@viborg.dk