You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 07.09.2020

Sdr. Rind/Rindsholm kåret som Årets Lokalområde 2020

Borgerne i Sdr. Rind og Rindsholm går i dag rundt med ekstra store smil på læberne. Deres byer er nemlig her til morgen - i en livetransmission på Radio Viborg - blevet kåret som Årets Lokalområde 2020 i Viborg Kommune. Tæt herefter følger Ulbjerg og Frederiks. 

Landdistriktsudvalget blev kørt rundt i studentervogn, mens entusiastiske beboere fra Sdr. Rind/Rindsholm undervejs fortalte, hvorfor deres område skulle være Årets Lokalområde 2020.
Landdistriktsudvalget blev kørt rundt i studentervogn, mens entusiastiske beboere fra Sdr. Rind/Rindsholm undervejs fortalte, hvorfor deres område skulle være Årets Lokalområde 2020.

Landdistriktsudvalget traf beslutningen om at tildele Sdr. Rind/Rindsholm titlen som Årets Lokalområde 2020 efter en besøgsrunde lørdag den 5. september, hvor borgerne i de tre nominerede byer - Ulbjerg, Frederiks og Sdr.Rind/Rindsholm - havde lagt et stort stykke arbejde i at præsentere deres kvaliteter på bedste vis, selvom corona giver nogle benspænd til denne slags arrangementer.

Hele tre temaer var udpeget for konkurrencen i år, nemlig: Oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed.

 

Fællesskab kan tage mange former

De mange, forskellige initiativer gjorde et stort indtryk, og det var ikke nogen nem opgave for dommerkomitéen at udpege en vinder. Valget faldt dog til sidst på Sdr. Rind/Rindsholm, og formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, begrunder her valget:
- I Sdr. Rind/Rindsholm oplevede vi at stå midt i et overflødighedshorn af aktiviteter på tværs af byer og generationer og på tværs af foreninger, erhvervsliv og kirke. Vi så et område, hvor man forstår at gøre hinanden stærke. Der bliver virkelig skabt en merværdi ved at stå sammen og bruge hinanden, og det man hver især har til rådighed. Der var både en naturlighed og en lethed over fællesskabet. Derfor vandt Sdr. Rind/Rindsholm.

 

Tre inspirerende besøg

I Frederiks blev udvalget bl.a. præsenteret for en bredt favnende idrætsforening. Ved Pakhuset viste byen i en række boder nogle af byens mange initiativer frem - fra oktoberfest og kartoffelfestival til områdefornyelse og FDF. Det gav en god mulighed for at møde borgere, som var tydeligt stolte af og glade for deres by.

I Ulbjerg gik udvalget gennem byen og så de imponerende rammer, som byen har formået at skabe om sine fællesskaber. Udvalget oplevede en mangfoldighed, hvor der er fokus på at få alle med - fra enlige mænd til de sportsaktive og spejderne - og hvor alle skal have råd til at være med. Et utal af frivillige tager ansvar for forskellige dele af mangfoldigheden, hvor også et initiativ som madhjælp/stop madspild, viser et lokalsamfund, der forsøger at favne alle. På tværs tages der hensyn, så f.eks. spejderne ikke afvikler aktiviteter de dage, hvor det kan forhindre idrætslivet i at gennemføre deres aktiviteter.

Herefter gik turen til Sdr. Rind/Rindsholm, hvor udvalget startede i Rindsholm og fra en studentervogn oplevede, hvordan stort set alle husstande i de to byer havde markeret deres opbakning til, at netop deres område skulle være årets lokalområde, ved at stille flag ved vejen. I Sdr. Rind var rideklub og lokale virksomheder mødt op ved forsamlingshuset, og derfra gik turen via Drivhuset til baby-salmesang i kirken og endte på stadion, hvor det lokale fodboldhold meget passende vandt kampen.

Landdistriktsudvalget er imponerede over den store virkelyst og energi, som alle tre byer har udvist, og Mette Nielsen siger afsluttende:
- Vi håber, at årets konkurrence kan være med til at inspirere andre byer til at tænke mere over, hvad de kan gøre for at øge trivslen i deres egne lokalområder ved at sætte fokus på oplevelser og fællesskab, frivillighed og sundhed.

 

Præmieoverrækkelse i Sdr. Rind/Rindsholm

Alle tre områder modtager en pengepræmie, der skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet. Sdr. Rind/Rindsholm løber med førstepræmien på 50.000 kr., mens Ulbjerg og Frederiks hver får 25.000 kr.

Den officielle overrækkelse af prisen Årets Lokalområde 2020 finder sted søndag den 13. september 2020, kl. 10.30 i Sdr. Rind/Rindsholm. Repræsentanter for de to øvrige lokalområder får samtidig overrakt deres præmier.

Yderligere oplysninger

Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget
Tlf. 61 37 29 28, e-mail: mxn@viborg.dk

Hanne Toksvig Nissen, chef for landdistriktsudvikling
Tlf. 41 71 95 66, e-mail: hant@viborg.dk