You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 30.07.2021

Stor gallapremiere i Viborg

I dag, d. 30. juli, har der været gallapremiere på den prisvindende animationsfilm 'Calamity Jane - Vestens vilde datter', hvor topnavne som Sofie Gråbøl, Nikolaj Coster-Waldau og Lars Mikkelsen lægger stemmer til.

I dag var den røde løber rullet ud foran Viborgs biograf Fotorama, da der var gallapremiere på 'Calamity Jane - Vestens vilde datter'. Filmen er produceret af Nørlum, der til daglig har hjemme på Arsenalet i Viborg, og på rollelisten finder vi navne som Sofie Gråbøl, Nikolaj Coster-Waldau, Lars Mikkelsen og Ella Testa Kusk, som vi kender fra filmene om Julemandens Datter.

Dagen har emmet af en hyggelig og familiær stemning, hvor holdet bag filmen kunne hilse på hinanden igen for første gang i lang tid.


Prisvindende animationsfilm

'Calamity Jane - Vestens vilde datter' har allerede fuldt ud demonstreret sit værd og høstet et væld af internationale priser - i Tyskland, Korea, Holland og Frankrig. Sidstnævnte er hjemland for verdens største animationsfilmfestival, Annecy, og her har 'Calamity Jane' vundet hovedprisen, Cristal.

Filmen skildrer virkelighedens Martha Jane Cannary, bedre kendt som Calamity Jane, og hendes ekstraordinære opvækst i Det Vilde Vesten i USA.

Den unge pige har ingen mor, og da hendes far kommer ud for en ulykke undervejs på rejsen mod et bedre liv i Oregon, må Jane indtage rollen som familiens overhoved. Dette kræver dog, at hun trodser tidens nedladende kvindesyn, og på kontroversiel vis bliver hun korthåret, ligesom hun skifter nederdelen ud med et par bukser - med markante protester til følge.

 


Ulrik Wilbek bød velkommen

Samarbejdet om filmen begyndte i 2017, og det omfattende animationsarbejde har været fordelt mellem Frankrig og Viborg. Det samlede budget er på 65 mio. kr., og filmen er finansieret af franske CNC med DR, Den Vestdanske Filmpulje og Det Danske Filminstitut som danske bidragsydere.

Der er stor stolthed at spore i Viborg Kommune, også hos Ulrik Wilbek, der holdt en af velkomsttalerne for gæsterne i dag.

- Filmen falder jo helt i tråd med både vores animationsstrategi og det, at vi for nylig blev udnævnt til UNESCO Creative City, så det er med stor glæde, at jeg siger velkommen til publikum og gæster i dag, udtalte Ulrik Wilbek blandt andet.

'Calamity Jane - Vestens vilde datter' er i biograferne allerede nu.
Se traileren til filmen her.

 

Se flere pressefotos fra premieren.

Yderligere oplysninger

Sofie Klindrup, Have Kommunikation, M: sofiek@have.dk / T: 25 48 37 49