You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 29.10.2021

Unge byrødder skaber mere trivsel

En flok unge byrødder mødtes torsdag for at fordele 150.000 kr. til projekter, der har fokus på at skabe mere trivsel på kommunens skoler. Det skete til den årlige Byrådsdag for elevråd, der blev holdt på Nordre Skole.

Byrådseleverne skulle argumentere, prioritere, vurdere og blive enige om, hvilke projekter der skulle bevilges penge.
Byrådseleverne skulle argumentere, prioritere, vurdere og blive enige om, hvilke projekter der skulle bevilges penge.

Medieudstyr, borde-bænke, cykler, basketballmål. Det er blot nogle få, men meget konkrete eksempler på, hvad der tidligere er bevilget penge til på Byrådsdagen for elevråd, og som kommer eleverne på de respektive skoler til gode.

Der blev også bevilget penge til en masse gode projekter, da elevrådsformænd og næstformænd mødte op på Nordre Skole torsdag den 28. oktober, for at være politiker for en dag. I år var der særligt fokus på projekter, der fremmer trivslen hos børn og unge. Temaet har baggrund i, at eleverne har været igennem en meget anderledes tid med hjemmeundervisning, mindre social kontakt og en hverdag præget af COVID-19.

- Jeg synes, at Byrådsdagen for elevråd er en super god dag, hvor de unge virkelig får prøvet kræfter med det politiske arbejde, prioriteringer og den demokratiske proces. Jeg har været med alle tre år og har nydt at sidde for bordenden i "Økonomiudvalget", hvor jeg helt tæt på har oplevet de unges engagement når der skal prioriteres og tages beslutninger, fortæller formand for Børne- og Ungdomsudvalget Per Møller Jensen og tilføjer:

- De unge viser både ansvarlighed og forståelse for at tænke ud over egen næsetip, så pengene bliver fordelt til de projekter, der gavner bedst muligt.

Alle elevråd fra Viborg Kommunes skoler var inviteret, og som de tidligere år skulle i alt 150.000 kr. fordeles til projekter, som elevrådsformænd og næstformænd fra de respektive skoler præsenterede i løbet af dagen. Efter debat, prioritering og en tur i "Økonomiudvalget" endte 13 projekter med at få tildelt penge.

Yderligere oplysninger

Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget: 51 58 48 07 / pmj@viborg.dk
Hasse Valdemar Mortensen, skolechef i Viborg Kommune: 87 87 10 50 / 3hm@viborg.dk
Brian Albæk Jensen, skoleleder på Sødalskolen: 41 64 17 19 / baje@viborg.dk