You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 23.09.2021

Viborg Karriereuger 2021 giver unge og deres forældre overblik over uddannelses- og karrieremuligheder

Unge og deres forældre får en bred introduktion til ungdomsuddannelser og erhvervsmuligheder i løbet af tre uger i oktober/november.

Viborg Karriereuger er i løbet af tre uger rammen om uddannelses- og erhvervsvejledning til alle unge under 30 år i Viborg Kommune. Karriereugerne består af tre hovedaktiviteter:

  • Uddannelsesaftener i løbet af oktober-november, hvor ungdomsuddannelserne besøger grundskolens elever og forældre
  • En erhvervs- og karrieremesse for alle unge mellem 12 og 30 år den 10. november i Tinghallen
  • Åbent Hus på alle ungdomsuddannelserne den 13. november

Ungdomsuddannelserne rykker ud på grundskolerne

Viborg Kommune og ungdomsuddannelserne arbejder igen i år tæt sammen om uddannelsesvejledning til de ældste elever i grundskolen.

- Jeg er glad for det nære samarbejde mellem ungdomsuddannelserne og kommunen. På uddannelsesaftenerne får eleverne og deres forældre mulighed for at komme i direkte dialog med uddannelserne ude på grundskolerne. Jeg er sikker på, at der bliver rig lejlighed til at stille spørgsmål og få indblik i de forskellige uddannelsers tilbud. Kommunens uddannelsesvejledere vil også være til stede og er klar til at svare på spørgsmål, fortæller Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Ungdomsuddannelserne besøger alle 9. klasser på uddannelsesaftener mellem den 25. oktober og den 11. november fordelt på 14 forskellige skoler.

Første erhvervs- og karrieremesse for alle unge mellem 12 og 30 år

10. november fra klokken 9.00-18.00 er alle unge mellem 12 og 30 år inviteret til Viborg Kommunes første erhvervs- og karrieremesse, som holdes i ComVent Arena, Tinghallen.

Formålet med Erhvervs- og karrieremessen er at inspirere de unge i Viborg Kommune, når de skal vælge fremtidig karrievej, og messen har fokus på de mange forskellige erhvervs- og uddannelsesmuligheder, de unge kan vælge iblandt.

- I Viborg har vi et solidt udbud af uddannelser, som udgør et springbræt til et væld af fremtidige jobmuligheder. Det er ingen hemmelighed, at erhvervslivet efterlyser faguddannet arbejdskraft, og målet med den nye messe er netop at vise de unge bredden af karriereveje især inden for en række erhvervsuddannelser, siger Anders Bertel, formand for Beskæftigelsesudvalget.

På messen kan man blandt andet møde en række lokale virksomheder og få en snak om karrieremuligheder, finde en læreplads eller et fritidsjob og overvære oplæg fra Claus Toksvig, prisvindende direktør i animationsvirksomheden Nørlum, Anne Stampe Olesen, medstifter af virksomheden Nordic Female Founders og Kristina Jørgensen, professionel håndboldspiller Viborg HK og det danske håndboldlandshold.

Åbent hus på Ungdomsuddannelsernes Dag

Ungdomsuddannelserne følger op på uddannelsesaftenerne med Åbent Hus-arrangementer, når alle holder Ungdomsuddannelsernes Dag lørdag den 13. november mellem kl. 10-14 - dog undtagen Bjerringbro Gymnasium, som byder velkommen fra kl. 9 til 13.

10 cv på Viborg Ungdomsskole holder Åbent Hus torsdag den 18. november fra kl. 17-19.

Læs mere om Viborg Karriereuger på karrierebyviborg.dk/karriereuger

Yderligere oplysninger

Per Møller Jensen, formand for Børne- og Ungdomsudvalget, tlf. 51 58 48 07, mail: pmj@viborg.dk

Anders Bertel, formand for Beskæftigelsesudvalget, tlf. 41 71 95 25, mail: andb@viborg.dk

Jette Fabian, afdelingsleder, Jobcenter Job og unge, tlf. 87 87 40 49, mail: jef@jobcenterviborg.dk