You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 01.07.2021

Viborg Kommune udbyder nu attraktiv ejendom tæt på natur og by

Tæt på Viborg midtby, grønne områder og Søndersø udbydes ejendommen Vinkelvej 20. Ejendommen, der tidligere har huset Viborgs handelsskole og -gymnasium, har en unik beliggenhed og kan anvendes til mange formål.

Viborg Kommune udbyder nu en unikt beliggende ejendom i naturskønne omgivelser ned til Søndersø. Foto: Viborg Kommune.
Viborg Kommune udbyder nu en unikt beliggende ejendom i naturskønne omgivelser ned til Søndersø. Foto: Viborg Kommune.

Viborg Kommune udbyder nu en unikt beliggende ejendom i naturskønne omgivelser ned til Søndersø. Ejendommen har mulighed for op til 17.000 m2 bebyggelse, der kan anvendes til bolig, liberalt erhverv, hotel med videre. Tidligere har ejendommen på Vinkelvej 20 huset byens handelsskole og -gymnasium.

- Jeg er glad for, at vi nu kan udbyde denne enestående Viborg-ejendom til salg. Med en fantastisk beliggenhed tæt på både natur og by er der mange muligheder for at skabe et attraktivt projekt. Det bliver spændende at se nogle kreative bud på, hvordan stedets unikke potentiale kan udnyttes bedst muligt, siger Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek.

Ejendommen sættes til salg i et udbud, hvor der sammen med købstilbuddet afleveres et skitseforslag for ejendommen, som vil indgå i Viborg Kommunes vurdering af købstilbuddet.

Bynær placering omkranset af grønne områder og rekreativ natur

Området omkring ejendommen byder på mange grønne oplevelser, marker og rekreative faciliteter. Søndersø, Nordisk Park, Viborg Idrætshøjskole, Asmild Kirkegård, Asmild Klosterhave, Klostermarken og Klosterskoven er nogle af de grønne områder, der omkranser ejendommen, hvilket giver grunden et indtryk af en landlig og rolig oase. Ejendommen er placeret midt i Viborg Naturpark, og området vil derfor forblive grønt og naturrigt i fremtiden. Naturparken er et attraktivt besøgsmål, ligesom nærområdets diskgolfpark og højskolens atletikfaciliteter trækker lokale til.

Beliggenheden taler ikke kun til naturrige og rekreative oplevelser. Grunden ligger blot 1,5 km fra Viborgs historiske bymidte, hvor danske konger blev hyldet ved landstinget, og som i dag byder på et aktivt handelsmiljø, gastronomiske oplevelser og stor, dansk kulturhistorie i domkirkekvarteret.

Ejendom med mange potentialer

Tidligere blev ejendommen anvendt til institutionsformål, hvilket stadig er en mulighed. Viborg Kommune åbner dog også op for, at ejendommen kan udvikles til bolig- eller erhvervsformål. Viborg Kommune har således netop igangsat behandling af kommuneplantillæg, som giver mulighed for ny anvendelse, og på grundlag af det vindende bud udarbejdes lokalplan.

Ejendommen har et kuperet terræn, der mod vest skråner mod søen og giver et smukt søkig blandt ejendommens grønne natur. Terrænet mod søen giver et stort potentiale til at skabe en arkitektonisk spændende bebyggelse, hvad enten der er tale om fortsat institutionsformål, boliger nær Søndersø eller et markant domicilbyggeri med strategisk placering i Midtjylland.

En by i rivende udvikling

Viborg er en af Danmarks ældste byer og i stor udvikling. Byen har godt 41.000 indbyggere, og hvert år kommer der nye tilflyttere til. Byen har de seneste år formået at tiltrække mange investeringer, nye projekter og virksomheder, hvilket demonstrerer at det er en attraktiv by at placere sig i.

Viborg byder på et stærkt erhvervsliv, mange arbejdspladser og attraktive uddannelsesmuligheder: Byen er administrativt hovedsæde for Region Midtjylland, Regionshospitalet Viborg med akutcenter har tilført byen mange sundhedsfaglige arbejdspladser, mens Nævnenes Hus, Statsadvokaten i Viborg og Vestre Landsret har skabt et stærkt juridisk miljø i byen. Desuden har Viborgs nye Midtbyens Gymnasium oprettet landets eneste gymnasiale uddannelse, hvor jura indgår som fagkombination.

Kommunen er særdeles god til at profilere sig på sine kvaliteter og kendetegn, hvilket blandt andet har trukket en del internationale beboere til byen.

Den anerkendte animationsskole, The Animation Workshop, er med til at sætte byen på verdenskortet på grund af et højt fagligt niveau, der ikke findes andre steder. Desuden har tech-giganten Apple placeret sit datacenter i Viborg, hvilket Midtbyens Gymnasium allerede har udnyttet til at skabe et samarbejde om en særlig studieretning.

Fakta

Udbud af ejendommen Vinkelvej 20, 8800 Viborg.

Se det samlede udbudsmateriale og stil spørgsmål på iProjekt.

Frist for aflevering af tilbud er den 12. oktober 2021 kl. 13.00.

Yderligere oplysninger

Viborg Kommune ejer ejendommen.

Kontakt:

  • Ulrik Wilbek, borgmester, tlf. 40 78 88 00, e-mail: teamborgmester@viborg.dk
  • Karl Johan Legaard Jensen, chef for Plan og Byggeri, tlf. 87 87 55 50, e-mail: kjl@viborg.dk

Kuben Management er ansvarlige for udbuddet.

Kontakt:

  • Ann Munk-Bidstrup, jurist, tlf. 40 55 10 23, e-mail: anbi@kubenman.dk