You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 28.06.2021

Virksomheder åbner døren for 3.000 elever

14 lokale virksomheder slår dørene op og inviterer elever indenfor til spændende læringsforløb med fokus på bæredygtighed i løbet af emneugen Grønne Sammen. Det tilbud får mere end 3.000 elever glæde af.

Grønne Sammen finder sted i uge 36 og 37, hvor 14.000 børn deltager. Foto: Flemming Jeppesen
Grønne Sammen finder sted i uge 36 og 37, hvor 14.000 børn deltager. Foto: Flemming Jeppesen

Til efteråret deltager 14.000 børn og unge fra alle dagtilbud og skoler i Viborg Kommune i de fælles emneuger Grønne Sammen. Emneugerne har til formål at styrke børn og unges fokus på en bæredygtig fremtid med ansvarligt forbrug og glæde ved naturen. Det skal blandt andet foregå via læringsforløb hos virksomheder.

Mange lokale virksomheder er optaget af den grønne dagsorden, og 14 har valgt at åbne dørene for skoler og vise eleverne, hvordan de fx arbejder med grøn omstilling og biodiversitet.

- Skal vi rykke os i en mere bæredygtig retning, er det vigtigt, at vi har det som en fælles dagsorden. Derfor er det fantastisk at opleve den store opbakning til Grønne Sammen-projektet. Særligt glæder det mig, at flere lokale virksomheder inviterer de unge indenfor og giver dem nuanceret viden om grøn omstilling i praksis, siger borgmester Ulrik Wilbek.

Grønne Sammen spiller også ind i Viborg Kommunes Sammenhængsmodel, hvor et af målene netop er at skabe en miljømæssig, økonomisk og bæredygtig udvikling.

 

Gør viden om bæredygtighed praksisnær

Viborgs FN17 Business er et partnerskab mellem private virksomheder, erhvervsfremmeaktører og offentlige institutioner, som viser virksomheder og start ups i Viborg Kommune mulighederne i Verdensmålene og inspirerer dem til at arbejde med målene. Da de hørte om Grønne Sammen, var de derfor hurtige til at bide til bolle og både lave et læringsforløb og formidle kontakten mellem virksomhederne og projektgruppen.

- Det giver rigtig god mening at støtte op om et fælles fokus på Verdensmålene hos virksomheder og kommunens børn og unge. Når eleverne besøger virksomhederne, får de et indblik i, hvordan man arbejder med Verdensmålene i praksis. Derfor var vi slet ikke tvivl om, at vi skulle være en del af Grønne Sammen-ugerne, siger Rikke Agerholm Therkildsen, Projektchef FN17 Business.

 

Flere veje til bæredygtighed

Viborg-virksomheden Adibus A/S er én af de virksomheder, der tager imod skoler under Grønne Sammen. Adibus arbejder blandt andet for at forbedre rejseoplevelsen for passagerer, der benytter offentlig transport. Hvis flere brugte busser og tog, ville det betyde mindre CO2 udledning.

- Vi vil gerne vise de unge, at der er mange veje til at blive mere bæredygtige. Små detaljer betyder meget for menneskers valg af offentlig transport, og det har vi konkrete eksempler på fra vores arbejde, fortæller direktør i Adibus A/S Brian Sørensen.

Hos Adibus kommer eleverne også til at dyste i affaldssortering via spil, som søstervirksomheden Eventgames har udviklet.

Én anden virksomhed er Hedeselskabet. Lige nu er de i gang med et stort anlægsprojekt, hvor de forvandler den knap 2 ha store græsplæne foran virksomheden til en biodiversitetspark med frodige blomstermarker, skovlommer, bærbuske og vandløb. Parken har fokus på at skabe mere liv og hjælpe livet og biodiversiteten på vej i den fremtidige pasning af parken.

- Vi vil altid gerne fortælle om Hedeselskabets arbejde med at bygge en bæredygtig fremtid. Når eleverne besøger vores nye biodiversitetspark, kan vi lære dem om de nye og bedre måder tænke den grønne mangfoldighed ind i byen. Det kræver ny viden, øje for nye værdier og en forståelse for at naturen er vores partner, som vi skal samarbejde med, fortæller kommunikationsdirektør Christian Bogh.

 

Fakta

Grønne Sammen er et ambitiøst initiativ, der skal bidrage til en mere bæredygtig fremtid ved at inddrage og engagere de kommende generationer fra en tidlig alder.

14.000 børn og unge fra alle kommunens dagplejere, børnehuse og folkeskoler skal en gang om året i en uge beskæftige sig med de bæredygtige tanker, ideer, muligheder og handlinger. Det sker igennem lokale initiativer, underholdning ved Den Grønne Karavane og læringsforløb hos samarbejdspartnere.

Grønne Sammen skal samle og mobilisere hele Viborg Kommune om en fælles grøn dagsorden. For vi ønsker at inddrage det lokale erhvervsliv, kulturinstitutioner, foreninger, uddannelsesinstitutioner, forældre og øvrige borgere som samarbejdspartnere.

I 2021 finder Grønne Sammen sted i ugerne 36 og 37.

Læs mere på Grønne Sammen

Yderligere oplysninger

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, T: 40 78 88 00
Janus Halkier, konsulent i Børn & Unge, T: 87 87 10 72
Rikke Agerholm Therkildsen, projektchef FN17 Business, T: 20 48 10 03
Brian Sørensen, direktør i Adibus A/S, tlf.: 20 62 64 68
Christian Bogh, kommunikationsdirektør i Hedeselskabet, T: 20 34 50 30