You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Tandpleje til børn og unge

Tandplejen i Viborg kommune hjælper med individuel vejledning og behandling for børn og unge, indtil de fylder 18 år.

INDHOLD

Hvornår skal mit barn til tandundersøgelse?

Dit barn bliver automatisk indkaldt til undersøgelse, når barnet er fyldt 3 år.

Indkaldelsen sker via din e-boks.

Al behandling er gratis.

Book selv tandlægetid til dit barn

Har dit barn behov for at besøge tandlægen udover de obligatoriske besøg hos tandlæge, som I bliver indkaldt til, kan du altid ringe på tlf. 87 87 26 75 og bestille en tid.

Du booker og aflyser tider på Tandplejens borgerbooking. Her kan du også læse dit barns tandjournal og se beskeder.

Du kan logge på Viborg Tandplejes borgerbooking, hvis du har forældremyndighed.

Valg af tandlæge

Du og dit barn kan benytte Viborg Kommunes tandklinik på Toldboden 1, 2. sal eller en af vores 12 samarbejdstandklinikker. Klinikkerne er fordelt over hele kommunen, så du er sikret let adgang til tandpleje til dit barn.

Du kan selv vælge, hvor dit barn skal gå til tandlæge. Foretager du ikke et valg, vil du få indkaldelse til den nærmeste klinik.

I enkelte tilfælde vil det være muligt at vælge at blive behandlet i en anden kommune, hvis du har særlige behov.

Hvis du ønsker at skifte dit barns behandlingssted, skal tandbehandlinger, som er i gang, først gøres færdig. Dette gælder også for tandregulering.

Hvis du fortryder et skift og vil skifte tilbage, skal du kontakte Tandplejens kontor. Normalt kan der kun skiftes en gang om året.

 

Fritvalgsordningen

Fritvalgsordningen betyder, at du og dit barn kan vælge at modtage børne- og ungdomstandpleje i privat tandlægepraksis efter eget valg. Fritvalgsordningen gælder, hvis dit barn er under 16 år og gælder det samlede tandplejetilbud og tandregulering. 

I Viborg Kommune er det kun muligt at skifte behandler hver 12 måned.

 

Tilskud ved brug af fritvalgsordningen

Viborg Kommune yder tilskud på 65 procent af udgifterne til forebyggende og behandlende tandpleje efter taksterne i BUT-overenskomsten.

Tilskuddet på 65 procent er betinget af, at du har meddelt den kommunale tandpleje om valget af privat praktiserende tandlæge, før dit barn modtager ydelserne hos den valgte private tandlæge.

Hvis der ikke er fastsat takster for behandlingsydelserne, kan du ikke få tilskud, før den kommunale børnetandpleje har godkendt det fremsendte behandlingstilbud.

Du har mulighed for at vælge en dyrere behandling end den, der kan godkendes af kommunen. Du vil så få refunderet et beløb svarende til 65 procent af udgifterne til den godkendte behandling.