You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Frokostordning i vuggestuer og børnehaver

Viborg Kommune tilbyder et frokostmåltid i de vuggestuer og børnehaver, der ønsker det.

Som forældre til børn i de enkelte kommunale institutioner og bestyrelserne i de selvejende institutioner er det jer, der vælger, om I vil have det kommunale tilbud eller ej. Det gør I gennem en afstemning i den enkelte institution, hvor flertallet afgør, om I ønsker frokostordning. Afstemningen holdes hvert andet år i lige årstal. 

 

Hvad koster det

Du finder prisen for frokostordning her. 

Reglerne for fripladstilskud og søskendetilskud gælder også for det kommunale frokostmåltid.

Prisen er udregnet på baggrund af de faktiske udgifter. 

Hvad tilbyder vi af mad i institutionerne?

Vi følger anbefalingerne fra fødevarestyrelsen.

Vi tilbyder (i de anbefalede mængder):

  • Grønsager og frugt
  • Fisk, Kød, æg og bælgfrugter
  • Kartofler og kornprodukter
  • Fedtstoffer og fedtstofprodukter
  • Mejeriprodukter og ost

Desuden bruger vi de syv kostråd fra fødevarestyrelsen som rettesnor i vores arbejde med måltidet.

Det betyder, at vi skaber:

  1. Måltid, hvor vi spiser planterigt, varieret og ikke for meget.
  2. Måltid, hvor vi spiser flere grøntsager og frugter.
  3. Måltid, hvor vi spiser mindre kød – og vælger oftere bælgfrugter og fisk.
  4. Måltid, hvor vi spiser mere fuldkorn.
  5. Måltid, hvor vi oftere spiser planteolier og magre mejeriprodukter.
  6. Måltid, hvor vi spiser mindre af det søde, salte og fede.
  7. Vi slukker tørsten i vand

Vi skaber de gode rammer ved: 

  • et måltid med plads til leg og læring.
    • Det gør vi for at skabe et pædagogisk rum med plads til nysgerrighed og nærvær.
  • et måltid der styrker selvhjulpenhed.
    • Det gør vi for at engagere, madmodige børn der trives og kan selv.
  • et måltid, der rummer forbilleder.
    • Det gør vi for at skabe måltidsfællesskaber, der udvikler sociale kompetencer.
  • at små børn spiser mange gange i løbet af en dag for at få dækket deres behov for energi, vitaminer og mineraler.
  • et heldagsperspektiv på mad, hvor sammensætningen af det enkelte måltid har stor betydning.
    • Det betyder, at vi varierer de råvarer, vi bruger i henhold til de anbefalinger, der er til de yngste børn. Det er med til at sikre, at børnene får de forskellige næringsstoffer, som de har behov for.