You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Ombytning af pas

Ca. 23.000 pas udstedt i Viborg Kommune har fejl i fingeraftrykkene. Passene er fuldt gyldige, og ingen borgere har oplevet problemer med at bruge deres pas. Alligevel har Rigspolitiet besluttet, at passene skal udskiftes. Ombytning er gratis, men kræver fremmøde i Borgerservice.

Rigspolitiet anbefaler ombytning af ca. 208.000 pas på landsplan

Der er sket en fejl hos pasleverandøren i 18 kommuner, heriblandt Viborg Kommune. Det har betydet, at fingeraftrykkene er blevet byttet rundt i borgerens pas. Fejlen stod på fra 2014-2017 og omfatter ca. 23.000 udstedte pas i Viborg Kommune.

Passene er ikke ugyldige

Rigspolitiet understreger, at passene ikke er ugyldige. Alligevel anbefaler Rigspolitiet, at berørte borgere får passet byttet til et nyt, inden de skal ud at rejse næste gang. Anbefalingen begrundes med, at der kan være en risiko for, at passet i udlandet ikke accepteres som gyldig rejselegitimation.

Berørte borgere får direkte besked

Alle borgere med et fejlbehæftet pas - også børn - får direkte besked fra kommunen via Digital Post om, hvordan de skal forholde sig.
Hører du ikke fra kommunen, er du ikke i målgruppen og skal ikke foretage dig noget.

Bestil tid til ombytning

Har du fået brev fra kommunen, og ønsker du at ombytte dit pas, kan du bestille tid til ombytning.

Tjek, om dit pas har fejl

Med dette værktøj kan du selv tjekke om dit (eller dit barns) pas har fejl og derfor bør ombyttes.

Ombytningen er gratis

Det er gratis at få ombyttet sit pas. Udløbstiden forbliver den samme som i det nuværende pas. Der skal som udgangspunkt ikke tages nyt foto eller indhentes nyt samtykke ved børnepas. De ’gamle’ informationer og foto kan genbruges i det nye pas.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til ombytning af dit pas, kan du kontakte Den digitale hotline på telefon 70 20 00 00.