You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Corona: Råd og vejledning til foreninger

Bliv opdateret på de seneste restriktioner for idræts- og foreningslivet i Viborg Kommune.

INDHOLD
Endelig må de voksne på 18-69 år også dyrke idræt indendørs, med et forsamlingsloft på 25 og med fremvisning af coronapas
– Opdateret den 6. maj 2021

Restriktioner for idræts- og foreningslivet

Lempelserne pr. 6. maj gør, at der nu også kan dyrkes idræt og foreningsaktivitet indendørs for voksne mellem 18-69 år. Der åbnes op for idrætsaktiviteter uden kontakt og med fremvisning af coronapas. De 70+ må nu være 25 sammen indendørs fortsat med coronapas. Udendørs idrætten kan nu forsamles op til 75 personer.

Maksimalt 75 personer udendørs

Der må samles op til 75 personer i forbindelse med udendørsaktiviteter. Muligheden for at være op til 75 personer til stede gælder for personer, som er en aktiv del af aktiviteten, herunder udøvere, trænere, dommere, tilskuere mv.

Maksimalt 25 personer indendørs

Der må samles 25 personer i forbindelse med alle aktiviteter indendørs.

For børn og unge op til 18 år er sangundervisning fortsat undtaget.

For voksne fra 18 år og op skal der fremvises coronapas. 

Der må ikke udøves kontaktsport i aldersgruppen 18-69 år. Undersøg nærmere hos de enkelte specialforbund.

Idræt: Flere hold på samme anlæg eller bane

Som det har været tidligere, må man gerne arrangere træning for flere grupper på det samme idrætsanlæg samtidig. Man skal blot sikre sig, at hver gruppe er på max det tilladte antal personer inkl. træner. Man skal overholde reglerne om, at der skal være tilstrækkelig afstand mellem grupperne – som er mindst 2 meters afstand. Man skal tydeligt afgrænse den ene træningszone fra den anden. Her kan man anvende kegler, toppe, snore, kridt - bare der er en tydelig markering.

Særligt for børneidræt

Ved idrætsaktiviteter for børn, skal der altid være en træner eller anden ansvarlig til stede. Husk at træner og/eller øvrige voksne også tæller med i det samlede antal på max personer.

Særligt for trænere

Man kan altså godt have flere grupper på et anlæg samtidigt, men de kan ikke dele træner. En træner må kun stå for aktiviteter for sin egen gruppe. Hvis flere grupper er til stede på samme tid, må en instruktør eller træner derfor kun have ansvaret for aktiviteterne i én af grupperne.

Indendørsidrætten har været flyttet ud og kan fortsætte

Såfremt det ønskes kan man fortsat arrangere den indendørs træning udendørs. Alle kan afvikle træning udendørs, så længe det foregår i grupper på op til 75 personer inkl. træner.

Generelle retningslinjer

Husk de generelle retningslinjer: 

  • God håndhygiejne
  • Aftørring af kontaktflader
  • Overholdelse af afstandskravene
  • Hvis afstandskravene ikke kan overholdes, skal aktiviteterne tilrettelægges derefter.

Kontakt

Idræt og Folkeoplysning

Prinsens Alle 5, 8800 Viborg