You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Hæk og hegn

Sider under Hæk og hegn

Et hegn kan have mange udformninger, og er du og naboen blevet uenige, kan I bede Hegnsynet tage stilling til sagen.

Uenighed om hegn

I første omgang er det en god ide, hvis i prøver at lave en aftale eller indgå et forlig om det hegn, i uenige om. 

Løser i selv uenigheden, vil det alt andet lige være nemmere at få et godt naboskab. Hvis det ikke er muligt, kan i bestille et hegnsyn.

Bestilling af hegnsyn

Find blanketten nederst på siden, udfyld og send den til sekretæren for Hegnsynet. Se den grønne kontaktboks nederst på denne side.

Det du gerne vil opnå med klagen skal være klart og præcist formuleret, så både Hegnsynet og din nabo kan forberede sig på sagen.

Hegnsloven

Hegnsloven, som du kan finde via dette link kommer, med ganske få undtagelser, kun i spil hvis du er uenig med naboen om et hegn.

Dette skyldes, at de fleste af hegnslovens regler kan fraviges, hvis naboerne har aftalt, hvordan de gerne vil have hegnet mellem dem skal være.

Hvis din ejendom er omfattet af en lokalplan eller servitut, kan der være begrænsninger, som man skal overholde - også selv om du har lavet en anden aftale med din nabo.

Skelforretning

Du kan indbringe spørgsmålet om fordeling af omkostningerne til skelforretning til Hegnsynet. Se den grønne kontaktboks nederst på denne side. 

Medlemmer af Hegnsynet

Hegnsynet i Viborg Kommune

Kontakt

Trafik og Veje - hegnssyn

87 87 51 16
Send en sikker mail Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge dit NemID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer