You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Rødding: Høring om planlægning for boligområde nord for Korsbakken

Forslag til lokalplan nr. 528.

Emne

LokalplanMiljøvurdering af planer og programmer

Område

8830 Tjele

Offentliggørelse

03.12.2024

Høringsfrist

07.01.2025
Indsend dit høringssvar
Lokalplanområde nord for Korsbakken i Rødding

© 2024 Klimadatastyrelsen

Resumé

Lokalplanen har til formål at udlægge et areal nord for Korsbakken i Rødding til boligformål i form af åben-lav boliger.

Med lokalplan nr. 528 planlægges for op til 12 boliger i området, mens der ydermere udlægges et rammeområde for op til 17 yderligere boliger. Udnyttelse af rammeområdet kræver ny planlægning.

Planforslaget giver mulighed for to udbygningsalternativer, hvor udbygningsalternativ A giver mulighed for bueformede bevoksede bygninger på sokkelgrunde/byggefelter. Bueboligerne integreres i landskabet mod nord, syd og øst. Ved dette princip stiller planen særlige krav til områdets karakter i form af begrønning, byrumsudstyr mm., så området fra de enkelte boliger vil synes som et grønt naturligt område uden indkig til øvrige boliger.

Udbygningsalternativ B lægger op til et mere traditionelt åben-lav boligområde på grunde mellem 500 og 1400 m², dog fortsat med fokus på et grønt udtryk og indpasning i området ved eksempelvis krav om grønne tage.

Byrådet ønsker at modtage bemærkninger, ændringsforslag og indsigelser til planlægningen senest den 7. januar 2025.

Borgermøde

Der holdes borgermøde tirsdag 17. december 2024 kl. 17.00 - 19.00 i Rødding Kultur- og Fritidscenter, Meldgårdsvej 26, 8830 Tjele.

Byrådet har afgjort, at planforslaget ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Begrundelsen fremgår af planforslagets redegørelse. Inden 4 uger efter offentliggørelsen kan du klage over byrådets afgørelse. Se klagevejledning.

Hvem kan klage?

Alle med en retlig interesse i sagens udfald kan klage jf. planlovens § 59. Desuden kan visse landsdækkende foreninger og organisationer, der har som hovedformål at beskytte natur og miljø eller varetage væsentlige brugerinteresser inden for arealanvendelsen, klage.

Hvad kan jeg klage over?

Kun retlige spørgsmål kan påklages jf. planlovens § 58, stk. 1, nr. 3. Det vil sige, at du f.eks. kan klage, hvis du mener, at kommunen ikke har haft hjemmel til at træffe afgørelsen eller ikke har overholdt procedure- og kompetenceregler. Du kan klage over afgørelsen om, at et planforslag ikke skal miljøvurderes.

Hvornår skal jeg senest klage?

Klagen skal være modtaget inden 4 uger efter den offentlige bekendtgørelse.

Hvordan kan jeg klage?

Hvis du ønsker at klage, skal du klage til Planklagenævnet.

Du klager via Klageportalen, som du finder på hjemmesiden for naevneneshus.dk

Du logger på Klageportalen med NEM-ID. En klage er indgivet, når den er tilgængelig for Viborg Kommune via Klageportalen. I Klageportalen sendes din klage automatisk til Viborg Kommune.

Klagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen. Hvis du på grund af særlige forhold ønsker at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du sende en begrundet anmodning til Planklagenævnet.

Hvad koster det?

Når du klager, skal du som privatperson betale et gebyr på kr. 900, mens interesseorganisationer, virksomheder og offentlige myndigheder skal betale et gebyr på kr. 1.800. Du betaler gebyret med betalingskort i Klageportalen.

Søgsmål

Hvis du vil indbringe afgørelsen for domstolene, skal dette ske inden 6 måneder fra afgørelsens modtagelse.

Kontaktperson

Mads Noermark Andersen

Byplan

Tlf: 87 87 86 43

Kristiane Lia Lerstang

Byplan

Tlf: 87 87 86 39