You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Nyt Viborg Museum - Museum Wibergis

Viborg Museum er en del af en større vision om at udvikle Domkirkekvarteret i Viborg til et kulturelt kraftcenter på internationalt niveau, hvor vi i fællesskab skal formidle Danmarkshistorien i Viborg på en ny måde.

I dag kommer gæsterne primært til byen for at se Viborg Domkirke. De stiger ud af bussen, ser kirken og kører igen. Og mange stærke og relevante fortællinger fra byens historie bliver ikke fortalt. Der er brug for nytænkning.

Én samlet attraktion

Kulturattraktionerne i Viborg ligger som spredte øer uden klare forbindelser. I fremtiden vil den besøgende træde ind i et sammenhængende forløb i Domkirkekvarteret, hvor bygninger, åbne pladser og kulturhistorisk indhold smelter sammen som en helheds- og heldagsoplevelse. Samtidig opstår der synergi ved at tænke kommende aktører i Domkirkekvarteret under samme brand f.eks. ift. fælles markedsføring, turistservice, booking, kommunikation, skoletjeneste osv.

Domkirkekvarteret kommer til at bestå af Viborg Museum, Viborg Domkirke, Skovgaard Museet, det gamle rådhus med nye kulturelle funktioner, et pilgrimscenter samt andre fremtidige aktører. Ambitionen er, at Domkirkekvarteret skal være blandt de 50 mest besøgte attraktioner i Danmark.

Nyt besøgscenter
Omdrejningspunktet for den samlede attraktion bliver et nyt synligt og samlende besøgscenter i området. Inspireret af den amerikanske ”visitor center” tanke vil vi etablere en fælles hovedindgang for fremtidens gæster i Domkirkekvarteret. Her køber gæsten sin billet til hele området, inklusive Viborg Museum, her bliver gæsten klædt på til dagens oplevelser ved en kort introfilm til Domkirkekvarterets stærke historie og mange muligheder.