You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Viborg Unesco Creative City

UNESCO-udnævnelsen er en blåstempling af, at Viborg på det visuelle område har en styrkeposition i verdensklasse, der giver os unikke forudsætninger for at anvende den kraft, der ligger i billeder og historiefortællinger.

Stories create our life

Viborg ligger centralt placeret, midt i en nation, som er kendt for sine eventyr og historiefortællinger. Ud over den geografiske placering har Viborg spillet en helt central rolle i landets historie. Det ene Danmarkshistoriske kapitel efter det andet har udfoldet sig i rigets by i midten, i Viborg, der i Middelalderen var byen, hvor konger blev hyldet og demokratiet blev skabt.

Viborg spiller også i dag en helt central rolle – nu ikke længere som kongehyldnings by, men som det sted, hvor historier kommer til live og får værdi på helt nye måder. Særligt gennem animation har vi lært om styrken og værdien i billeder og den visuelle historiefortælling. Dette skaber unikke nye muligheder for fremtiden.