You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Adgang til Viborg Rådhus

Her på siden finder du information om Viborg Rådhus, herunder adgang til rådhuset, parkeringsforhold og reglerne for fotografering.

God adgang til rådhuset

God tilgængelighed er en forudsætning for, at mennesker med funktionsnedsættelse kan færdes på lige fod med alle andre. Viborg Rådhus har gode tilgængelighedsforhold.

Se fakta om god adgang til Viborg Rådhus eller læs rapport om god adgang til rådhuset.

Informationen

Rådhusets information er placeret lige indenfor hovedindgangen. Det er her, du kan henvende dig, hvis du har brug for hjælp til at finde et mødelokale, hvis du ønsker at blive ekspederet eller har behov for vejledning i at benytte vores  selvbetjeningsløsninger.

Møde- og infotavler

Indenfor hovedindgangen hænger en møde- og infotavle, hvor du kan se dagens møder/aktiviteter. På tavlen fremgår det på hvilken etage og i hvilket lokale mødet afholdes. En tilsvarende møde- og infotavle hænger i mødezonen på 1. etage lige ovenfor den store trappe.

Nummersystemet

Hvis du har en aftale på rådhuset, skal du køre dit sundhedsskort igennem nummerstanderen, når du ankommer. Du kan også taste dit cpr. nummer i stedet.

Herefter fremgår det i hvilket venteområde du skal tage plads, indtil du bliver afhentet af den person, som du har en aftale med.

Det kræver ikke godkendelse at fotografere på frit tilgængelige steder, hvor personerne er en del af det almindelige liv på stedet.

Atriet, hovedtrappen og mødezonen på 1. sal er i åbningstiden det, man kalder et frit tilgængeligt sted - på linje med offentlige gader, biblioteker, pladser, parker mv. - og du må derfor gerne fotografere her.

Dog opfordrer vi til at vise respekt for de borgere, der har deres ærinde på Viborg Rådhus. Undgå derfor nærbilleder/portrætfotos især ved Jobcenter og Ydelseskontor. Men tag gerne oversigtsbilleder fra trappen og nedefter eller fra stueplan og opefter.

Fotografer ikke ved Jobcenteret og Ydelseskontoret, heller ikke situationsbilleder – i retning af Jobcenter og Ydelseskontor.

Det, at en borger befinder sig her, kan afsløre følsomme, personlige oplysninger.

Inden du fotograferer i Rådhuset på ”et frit tilgængeligt sted”, skal du lave en aftale med Borgerservice, hvor I aftaler et tidsrum, som du kan fotografere i.

Hvis der er tale om optagelser, der er aftalt med en journalist som en ”case” i det offentlige rum, er det også et krav, at journalisten indhenter samtykke fra den person, der bliver fotograferet/optaget. Hvis personen er under 15 år skal der indhentes samtykke fra forældremyndighedsindehaver.

Færdsel i Rådhusets medarbejderzoner er kun tilladt for medarbejdere. Ønsker du at tage fotos/video i medarbejderzonen, er det nødvendigt at lave en forudgående aftale med en medarbejder. Vær opmærksom på, at fotografering i medarbejderzonen altid skal foregå udenfor almindelig arbejdstid.

Parkering

Vi har ca. 420 parkeringspladser foran rådhuset. Du kommer til p-pladserne ved at køre ind ad Stadion Alle 53-55. 38 af pladserne er gæsteparkeringspladser, hvoraf nogle af disse er med tidsbegrænsning.

Du er også velkommen til at parkere på modsatte side af rådhuset på Feltbanen (foran VIA).

Er du handicappet, kan du parkere på Rådhuspladsen, hvor der er 8 handicappladser for almindelige personbiler og 4 handicappladser til større biler. Du kommer til Rådhuspladsen ved at køre ind ved Prinsens Alle 5.

Se oversigtskort over parkeringspladsen.