You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 03.09.2021

10.000 studerende inviteres til CONNECTival i Viborg

Der bliver masser af liv i midtbyen, når Karriereby Viborg fredag den 10. september slår dørene op for CONNECTival - en ny event for de cirka 10.000, der er i gang med en uddannelse i Viborg Kommune.

Det er vigtigt, at man kommer godt fra start, når man starter på en uddannelse - både fagligt og socialt. Derfor er fællesskaber udgangspunktet for den nye studiestartsevent CONNECTival, der løber af stablen for første gang den 10. september klokken 13-17 på torve og pladser i Viborgs midtby.

”CONNECTival handler om at connecte med hinanden, med byen og alle de muligheder, der gør studielivet bedre. Samtidigt skaber vi en anderledes ramme for nye fællesskaber, der tager afsæt i de unges interesser og fritidsliv”, fortæller projektleder for eventen, Steen Nysom fra Borgerhuset Stationen.

Af unge for unge

Indholdet i CONNECTival er skabt i samarbejde med unge, uddannelsesinstitutionerne og byens kultur- og fritidsaktører. Blandt andet har studerende fra forskellige ungdoms- og videregående uddannelser gennem en workshop kommet med ønsker til aktiviteter og fællesskaber til det store event.

”CONNECTival er et koncept, hvor unge på tværs af uddannelser og interesser får mulighed for at møde hinanden på en helt ny måde. Dagen bliver fyldt med rigtig mange spændende og forskellige aktiviteter og fællesskaber. Der er noget for alle, hvad enten man er til musik, sport, kunstprojekter, bingo, debatter, gaming, spil eller fællesspisning,” siger Bastian Borup Terp, der er en af de unge, som er med til at stable arrangementet på benene.

På samme dag, hvor CONNECTival løber af stablen for første gang, holdes også festivalen Vibstock, som i mange år har haft fokus på at understøtte musik og ungdomskultur i Viborg. Festivalen holdes på Domkirkepladsen, og arrangørerne håber, at mange CONNECTival-deltagere også vil være blive festivalgæster senere på dagen.

Karriereby Viborg står bag

Ideen til den fælles studieevent er opstået i Karriereby Viborg, som er et samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, erhvervsliv og Viborg Kommune, der blandt andet har til formål at styrke opfattelsen af Viborg som en attraktiv by og kommune at studere og arbejde i.

”Det er Viborg Kommunes målsætning, at antallet af unge, der vælger Viborg som uddannelsesby, skal øges. CONNECTival skal vise, at Viborg er en attraktiv by og kommune med masser af kultur- og fritidstilbud, der henvender sig til unge” fortæller Lars Stentoft, direktør for Kultur og Udvikling.

Det er forventningen, at CONNECTival over de kommende år skal udvikle sig til en tradition, der med ungdomsfællesskaber i centrum samler og fremhæver byens muligheder, og som løbende inspirerer de unge til at udforske livet i Viborg.