You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 17.07.2024

Borgere i Møldrup og Roum skal ikke længere koge vandet

Fra torsdag den 25. juli klokken 11.30 anbefales det ikke længere at koge vand fra Møldrup Vandværk efter flere prøver har vist, at vandet er fri for farlige bakterier.

25.07.24
Viborg Kommune ophæver i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed den kogeanbefaling, som blev givet d. 17. juli 2024 til forbrugere hos Møldrup Vandværk.

Seneste vandprøver viser, at vandet fra vandværket er uden bakterieforurening.

Der er opsæt et midlertidigt UV-anlæg på vandværket, som sikrer, at der ikke udsendes bakterier fra Vandværket. UV-anlægget vil være i brug, indtil der igen er normal drift på værket.

24.07.24
Onsdag den 24. juli kom resultaterne fra analyserne gennemført den 23. juli.

De viste, at der ikke er bakterier i vandet. Borgere i Møldrup og Roum anbefales dog stadig at koge deres vand, indtil nye prøver bekræfter, at der ikke er bakterier i vandet.

Disse prøver foretages den 24. juli, og resultaterne forventes klar den 25. eller 26. juli.

23.07.24

De seneste prøver viser, at der fortsat er coliforme bakterier og E-coli bakterier i vandet. Derfor anbefales borgerne i Møldrup og Roum fortsat at koge deres vand.

Der bliver taget nye prøver den 23. juli, og analyserne af de prøver forventes klar den 24. juli. Disse prøver skal vise om installation af UV-filtre har haft den forventede effekt, så kogeanbefalingen kan ophæves.

19.07.24
Møldrup Vandværk har fundet kilden til vandforureningen i en af deres boringer. Denne boring bliver nu koblet fra ledningssystemet.

Der bliver taget nye prøver af vandet. Indtil resultaterne af prøverne foreligger, anbefales borgerne i Møldrup og Roum fortsat at koge deres vand.

Alle borgere i vandværkets dækningsområde vil få direkte besked i deres e-boks, så snart analyser af prøver viser, at vandet ikke længere er forurenet.

18.07.24
Resultaterne af de vandprøver, som blev taget i går, viser ingen ændringer i målingen af bakterier. Borgere i Møldrup og Roum anbefales derfor fortsat at koge vandet jf. retningslinjerne i brevet her nederst på siden.   

17.07.24
I forbindelse med standardmålinger af vandet i Møldrup er der i en enkelt prøve fundet for høje værdier af såkaldt almindelige coliforme bakterier og E-coli bakterier.

Der er kun fundet meget små mængder af bakterier, og der er kun en meget lille risiko for, at man bliver syg, hvis man har drukket af vandet. Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler alligevel, at man undgår at drikke vand fra hanen og i stedet koger vandet for en sikkerheds skyld.

Møldrup Vandværk har i første omgang informeret bredt i lokalsamfundet og udsender senere i dag brev til direkte til alle e-bokse i vandværkets dækningsområde. Borgere, der ikke er tilsluttet vandværket, kan se bort fra brevet. 

Der er ifølge chef for Natur & Miljø, Thomas Møller Schmidt taget nye vandprøver i dag, og så snart resultaterne af prøverne er klar, vil forbrugerne få besked.

 

Se tekst til brev, som udsendes til borgere i vandværkets dækningsområde.