You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 02.09.2024

Byrumsforsøg på Trappetorvet lukker for denne gang

Viborgenserne tog godt imod den midlertidige skov på Trappetorvet. Nu plantes træerne om rundt omkring i kommunen, og erfaringerne med byrumsforsøget tages med ind i den strategiske udviklingsplan for midtbyen.

Hen over sommeren har Trappetorvet i Viborg centrum været forvandlet med træer og udendørsmøbler som led i et midlertidigt byrumsforsøg, der har skabt et grønt åndehul midt i byen. Som planlagt skal skoven nu tages ned igen, hvorefter træerne vil blive genplantet rundt om i kommunens byparker i løbet af efteråret.

Nedtagningen sker fra mandag den 2. september og forventes at være færdig onsdag den 4.

Mens Trappetorvet har haft sin midlertidige indretning, har alle interesserede haft mulighed for at give deres mening til kende om forsøget dels via en dialogstander med QR-kode, der har været opstillet på torvet, dels via kommunens hjemmeside.

– Alle de input, vi har fået, kommer til at indgå i det videre arbejde med den strategiske udvikling af midtbyen. Vi er utroligt taknemmelige for alle bidragene og ikke mindst for, at viborgenserne har taget så godt imod forsøget og passet så flot på træer og møbler de seneste to måneder, siger projektleder Kathrine Vand, Viborg Kommune.

Byrumsforsøget er en del af den strategiske udviklingsplan for Viborg midtby, og etableringen af den midlertidige skov har været en måde at imødekomme mange viborgenseres ønsker om flere grønne områder i byen.

Udemøblerne på trapperne, samt nogle af planterkummerne på Gravene bliver, hvor de er. Gravene skal fortsætte med at være spærret, da busserne permanent er flyttet til Jernbanegade.