You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 22.09.2021

Diabetesdagen giver viden om forebyggelse og behandling af type 2 diabetes

Type 2 diabetes er en voksende folkesygdom – også i Viborg Kommune. Derfor sætter Social- og Sundhedsudvalget i Viborg Kommune nu type 2 diabetes på programmet på Diabetesdagen, som afholdes på Sundhedscenter Viborg den 7. oktober 2021.

Alene i Viborg Kommune anslås det, at tæt på 4.000 borgere har type 2 diabetes, mens mere end 1.000 har type 2 diabetes uden at vide det. Social- og Sundhedsudvalget vil derfor skabe mere opmærksomhed om sygdommen, hvordan den kan forebygges, og hvad man selv kan gøre, hvis man allerede har fået type 2 diabetes.

Redskaber og inspiration

Diabetesdagen er bygget op om en række stande, som er bemandet af en bred vifte af lokale sundhedseksperter fra både privat og offentligt regi – blandt andre en klinisk diætist, en fitnessmentor, en sexolog og en sygeplejerske.
Dertil kommer dels et fagligt oplæg om type 2 diabetes ved afdelingslæge Ann Bak fra medicinsk afdeling på Hospitalsenhed Midt, dels et oplæg om vaneændringer ved ernærings- og vanecoach Daniella Sanchez.

– Formålet med diabetesdagen er at give redskaber og inspiration til, hvordan vi bedst forebygger og behandler diabetes. Type 2 diabetes er et voksende problem, men er samtidig en sygdom, som man selv kan have indflydelse på at forebygge ved hjælp af livsstilsændringer, siger Åse Kubel Høeg, formand for Social- og Sundhedsudvalget.

Diabetesdagen begynder kl. 15.30 med velkomst ved Åse Kubel Høeg. Ann Bak går på scenen kl. 16.00, og Daniella Sanchez kl. 17.45. Indimellem er der lejlighed til at besøge de mange stande og få gode råd fra sundhedseksperterne.

Læs hele programmet på Sundhedscenter Viborgs hjemmeside

Fakta

Type 2-diabetes er en kronisk sygdom, hvor ens blodsukker er forhøjet, fordi kroppen enten ikke kan udnytte insulinen optimalt eller ikke producerer nok. Insulin hjælper cellerne med at optage sukkerstofferne fra den mad, vi spiser, så hvis ikke sukkerstofferne kan komme ind i cellerne, stiger blodsukkeret. (kilde: Diabetes.dk)