You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Nyhed fra 16.06.2021

Festlig grundlovsceremoni på Viborg Rådhus

Danneborg vajede på rådhuspladsen i Viborg tirsdag den 15. juni, da der blev holdt grundlovsceremoni på Viborg Rådhus for nye danske statsborgere.

Grundlovsceremoni den 15. juni 2021

To hold på i alt 22 udenlandske statsborgere, som har søgt om statsborgerskab deltog den 15. juni i grundlovsceremoni på Viborg Kommune.

Formel, men også festlig stemning
Inden ceremonien havde alle de kommende statsborgere fået en erklæring fra Udlændinge- og Integrationsministeriet, hvorefter de en for en blev kaldt op til borgmester Ulrik Wilbek.

Den kommende statsborger underskrev erklæringen hos borgmesteren, som også skrev under. Borgmesteren ønskede tillykke – og så var der klapsalver og det danske statsborgerskab var en realitet. Håndtryk blev sprunget over på grund af smittefaren.

Efter ceremonien var Viborg Kommune vært ved et lille traktement, og der var lejlighed til at tale sammen.

Ceremoni er både pligt og højtid
Formålet med grundlovsceremonien er at markere og højtideligholde dansk statsborgerskab, og det var en flok glade nye danske statsborgere, der efter ceremonien forlod rådhuset med deres gæster.

Som udenlandsk statsborger er det en betingelse for at få dansk statsborgerskab, at man medvirker i en ceremoni.

Læs mere om deltagelse i kommunal grundlovsceremoni på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.