You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 27.04.2021

Hvem skal vinde titlen Årets Lokalområde 2021?

Konkurrencen om at blive Årets Lokalområde i Viborg Kommune har i år fokus på initiativer, der skaber sammenhæng og sammenhold for borgerne i lokalområderne.

Sidste år blev Sdr. Rind/Rindsholm kåret som Årets Lokalområder 2020. Her blev Landdistriktsudvalget blev kørt rundt i studentervogn, mens entusiastiske beboere fortalte om deres lokalområde. / Foto: Viborg Kommune
Sidste år blev Sdr. Rind/Rindsholm kåret som Årets Lokalområder 2020. Her blev Landdistriktsudvalget blev kørt rundt i studentervogn, mens entusiastiske beboere fortalte om deres lokalområde. / Foto: Viborg Kommune

Formålet med konkurrencen er at synliggøre de gode initiativer i lokalområderne, og Landdistriktsudvalget håber, at konkurrencen vil være til inspiration for andre.

I forbindelse med startskuddet til konkurrencen fortæller formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, om baggrunden for valget af dette års temaer:
- Når foreninger og borgere sætter fokus på sammenhæng i et lokalområde, dvs. koordinering, samarbejde og kommunikation, skabes merværdi for indbyggerne, og samtidig styrkes grundlaget for at dyrke sammenholdet på tværs i lokalområdet. Vi vil derfor gerne sætte spotlys på dem, der tænker i lokal sammenhæng og sammenhold i vores kommune.

 

100.000 kr. på højkant

Landdistriktsudvalget vil gennemgå alle indstillinger, nominere tre kandidater til Årets Lokalområde og efterfølgende kåre en vinder. De tre lokalområder, som bliver nomineret, får den 19. september besøg af Landdistriktsudvalget, og den 25. september kan et af Viborg Kommunes lokalområder officielt smykke sig med titlen som Årets Lokalområde 2021.

Der uddeles i alt 100.000 kr. i præmiepenge - nemlig en 1. præmie på 50.000 kr. og to 2. præmier à 25.000 kr. Alle præmier skal anvendes til almennyttige formål i lokalområdet.

 

Sådan deltager man

Hvis man vil deltage i konkurrencen, skal man senest den 20. juni 2021 sende en indstilling til Landdistriktsudvalget. I indstillingen skal lokalområderne beskrive, hvordan de arbejder med de to temaer - sammenhæng og sammenhold - der begge udspringer af Viborg Byråds sammenhængsmodel.

Landdistriktsudvalget opfordrer alle lokalområder, byer og landsbyer i kommunen til at deltage i konkurrencen. Områder, der tidligere har deltaget og/eller vundet, er velkomne til at deltage igen.

Konkurrencen annonceres i lokale medier, og interesserede kan finde indstillingsskema samt mere information om konkurrencen på viborger.dk.

Yderligere oplysninger

Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget
Tlf. 61 37 29 28, e-mail: mxn@viborg.dk

Susanne Bendtsen, borgerguide, Kultur & Udvikling
Tlf. 87 87 88 03, e-mail: sb9@viborg.dk