You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 01.09.2021

Kvindelandsholdets vej mod VM starter i Viborg

Torsdag den 16. september er det danske kvindelandshold tilbage på Viborg Stadion for at tage de første driblinger på vej mod VM 2023 i Australien og New Zealand. Modstanderen er Malta, og kampen fløjtes op kl. 18.00.

Forhåbentlig kan publikum se frem til jubelscener som disse i EM-kvalifikationskampene på Energi Viborg Arena. / Foto: Anders Kjærbye, dbufoto.dk
Forhåbentlig kan publikum se frem til jubelscener som disse i EM-kvalifikationskampene på Energi Viborg Arena. / Foto: Anders Kjærbye, dbufoto.dk

Da Maltas kvindelandshold sidst var på besøg i Viborg, måtte de drage hjem med et 8-0 nederlag i bagagen, og borgmester Ulrik Wilbek håber på endnu en målfest på Viborg Stadion:
- Det er virkelig dejligt, at vi igen kan byde velkommen til fodboldfest med rød-hvide fans fra hele landet. Jeg ved, at landsholdsspillerne glæder sig meget til at vende tilbage til hjemmebanen i Viborg og de mange, glade fans, som altid giver gejsten et ekstra gear. Samtidig er landskampene med til at sætte spotlys på Viborg som kultur- og eventby. Dét er et supergodt match. Og så er det jo bare livgivende, at vi igen kan mødes til store sportsbegivenheder og sammen være en del af noget større.

 

Rød-hvid fest og heppecam

Også Pia Viller Arendt, Viborg Kommunes projektleder på kvindelandskampene, glæder sig til - sammen med sine kolleger og de mange frivillige - at skabe rammerne for fodboldfesten.
- Da vi havde kvindelandskamp og fejring af EM-kvalifikationen i december 2020, kunne vi jo ikke invitere publikum pga. Corona-restriktionerne, så vi glæder os helt vildt til at åbne fanzonen og pynte op på stadion, så vi kan modtage landsholdskvinderne og vores publikum på bedste vis.

Fanzonen uden for stadion er åben fra kl. 16.00 til kl. 17.30. Her kan hele familien prøve kræfter med speedcage, panna og præcisionsskud, og så er der selvfølgelig mulighed for at få Dannebrog malet på kinderne. På stadion kan tilskuerne glæde sig til premiere på "heppecam", hvor publikum, der er gode til at heppe, har mulighed for at komme på storskærmen. Trommeduoen ArtiMik sætter som altid rytmen for fodboldfesten, og landsholdsmaskotten Emma Hu kommer også forbi og bidrager til stemningen.

 

Næste kamp spilles den 21. oktober mod Bosnien-Hercegovina. Det ligger i børnenes efterårsferie, og der arbejdes i den forbindelse på at skabe en fanzone i Viborg midtby.

 

Slut med coronapas og mundbind for publikum

Corona-restriktioner til sportsbegivenheder ophører den 10. september, og det er herligt nyt for hjemmebanepublikummet. Det betyder nemlig, at de danske fans ikke længere skal medbringe gyldigt coronapas og mundbind.

Landsholdsspillerne og staben omkring holdet er fortsat i en særlig corona-boble, der skal opretholdes på samme måde som under sommerens EM for herrer. Viborg Stadion bliver derfor opdelt i forskellige zoner, der skal sikre afstand til alle uden for de to holds bobler, og landsholdsstjernerne får i denne omgang f.eks. ikke mulighed at give autografer efter kampen.

Yderligere oplysninger

Pia Viller Arendt, projektleder, Viborg Idrætsråd
Tlf. 31 18 63 16, mail: pia@viborgidraetsraad.dk

 

Alexander Paaske, presseansvarlig for Kvindelandsholdet, DBU Kommunikation
Tlf. 42 73 44 00, mail: alpa@dbu.dk

 

Pressen har til kampen den 16. september mulighed for at være i stadionhal 5 og 6, hvorfra de får adgang til stadion. Informationer om presseaktiviteter opdateres løbende på dbu.dk/presse, hvor journalister og fotografer også kan søge om akkreditering.

 

Følg lokale informationer om kvindelandsholdets hjemmekampe på viborg.dk/kvindelandsholdet