You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 18.08.2022

Kvindelandsholdets VM-kvalifikation fejres i Viborg

Der er lagt op til fodboldfest i fanzonen og på Viborg Stadion, når det danske kvindelandshold den 1. september kl. 18.00 møder Montenegro i den sidste kvalifikationskamp på vej mod VM i Australien/New Zealand i 2023.

Det danske kvindelandshold er klar til at give alt, hvad de har, for at kampen mod Montenegro bliver en fodboldfest, der rækker ud over slutfløjtet. / Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk
Det danske kvindelandshold er klar til at give alt, hvad de har, for at kampen mod Montenegro bliver en fodboldfest, der rækker ud over slutfløjtet. / Foto: Anders Kjærbye, fodboldbilleder.dk

De danske fodboldkvinder har allerede suverænt kvalificeret sig med 21 point ud af 21 mulige for de første syv kampe i UEFA's kvalifikationsgruppe E. Danmark har derfor også allerede før den sidste kamp i Viborg kvalificeret sig til næste års VM-slutrunde.

 

Borgmesteren og landstræneren håber at se mange fans

Kvalifikationen skal fejres på hjemmebanen i Viborg, og borgmester Ulrik Wilbek håber at se så mange fans som muligt på lægterne:

- Kvindelandsholdet har givet fans fra hele landet mange store oplevelser, og det bliver noget helt særligt for os at kunne lykønske dem med VM-kvalifikationen og sende dem godt afsted fra Viborg til VM. Jeg vil derfor gerne opfordre til, at alle fodboldglade fans kommer og hjælper os med at skabe en fest sammen med landsholdets stjerner.

Landstræner Lars Søndergaard lover en god oplevelse på Viborg Stadion:
- Vi glæder os rigtig meget til at slutte kvalifikationen af med manér på vores hjemmebane i Viborg. Vi går efter at fejre VM-billetten med underholdende fodbold, og vi håber på stor opbakning på lægterne.

 

Halstørklæder til alle og overraskelser i luften

Viborg Kommunes projektleder for kvindelandskampene, Pia Viller Arendt, glæder sig til den store fodboldfest den 1. september og siger forud for kampen:
- Alle der køber billet til kampen får et landsholdshalstørklæde ved indgangen til stadion, så alle kommer ind i den rød-hvide stemning fra start.
- Jeg tør også godt sige, at der er overraskelser i luften. De fans, som kommer til kampen, får helt sikkert nogle spektakulære oplevelser med sig hjem den aften. Mere kan jeg ikke sige nu. Jeg synes jo bare, at man skal få booket billet, så man kan opleve, hvad der sker og selv være en del af fællesskabet og fodboldfesten.

Én ting er helt sikker: Trommeduoen ArtiMik er tilbage på stadion for at sætte takten til festen, og de bliver på stadion efter kampen, hvor DBU og Viborg Kommune sørger for, at kvalifikationen bliver fejret med manér.

 

Ekstra stor fanzone

Pia Viller Arendt kan også med sikkerhed love, at der før kampen bliver godt gang i fanzonen foran stadion.

Fanzonen er denne gang udvidet 10 m2 og er åben fra kl. 15.00 til 17.30. Som altid er der mulighed for at deltage i sjove boldaktiviteter og få malet ansigterne i rød-hvide farver. Der bliver også mulighed for at møde landsholdets maskot, Emma Hu.

Yderligere oplysninger

Pia Viller Arendt, projektleder, Viborg Idrætsråd
Tlf. 31 18 63 16, mail: pia@viborgidraetsraad.dk

Alexander Paaske, presseansvarlig for Kvindelandsholdet, DBU Kommunikation
Tlf. 42 73 44 00, mail: alpa@dbu.dk

Informationer om presseaktiviteter opdateres løbende på dbu.dk/presse, hvor journalister og fotografer også kan søge om akkreditering. Deadline er den 24. august 2022.

Billetter kan købes på billet.dbu.dk

Se lokale informationer om kvindelandsholdets hjemmekampe på viborg.dk/kvindelandsholdet