You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 27.04.2023

Mikkel Dam Lemke fra Rødding vinder prisen Landdistrikternes Ildsjæle 2023

Med et stort smil modtog Mikkel Dam Lemke prisen i forbindelse med årets landdistriktskonference, hvor borgere fra hele kommunen i dag var samlet i Stoholm for at få inspiration til bæredygtige boliger i landdistrikterne. 

Fra venstre ses formand for Landdistriktsudvalget Kim Dongsgaard, sidste års prisvinder Sanne Hylleberg, vinder af årets ildsjælepris Mikkel Dam Lemke, formand for VibLand Michael Højbjerg og næstformand for VibLand Fie Coenen
Fra venstre ses formand for Landdistriktsudvalget Kim Dongsgaard, sidste års prisvinder Sanne Hylleberg, vinder af årets ildsjælepris Mikkel Dam Lemke, formand for VibLand Michael Højbjerg og næstformand for VibLand Fie Coenen

Juryen valgte Mikkel Dam Lemke fra Rødding for hans imponerede indsats i et legepladsprojekt ved søen i Rødding, hvor han har været initiativtager og primus motor gennem hele forløbet.

 

Mikkel har en plan

Den glade og stolte vinder takkede for prisen og sagde umiddelbart efter kåringen:
- Vi er rigtig mange i Rødding, der har arbejdet for dette, og det er lige så meget de andres pris. Jeg har en plan med de penge, der følger med prisen, men jeg vil ikke sige mere om det endnu. 

De to øvrige finalister, Toggruppen i Sparkær og Helle Rie Lauge fra Rødkærsbro, var også til stede ved konferencen i Stoholm Kultur- og Fritidscenter og blev hyldet for deres imponerede, frivillige indsats i deres lokalområder.

Alle tre finalister modtog diplomer og kunstværker lavet af den lokale stenkunstner Johan Kallmayer. Mikkel Dam Lemke modtog desuden en pengepræmie på 5.000 kr. fra Viborg Kommunes Landdistriktsudvalg og VibLand, som har indstiftet prisen.

 

Inspiration til bæredygtige boligformer og finansiering

Inden prisuddelingen blev konferencedeltagerne inspireret gennem tre forskellige oplæg om Tiny Houses, fællesskabsorienterede boligformer og realkreditfinansiering af boliger i landdistrikterne. Konferencen bød desuden på oplæg og debat om bæredygtige boligformer.

Formand for Landdistriktsudvalget, Kim Dongsgaard, var selv fyldt med inspiration efter en god dag i selskab med borgere fra hele kommunen og sagde ved konferencens afslutning:
- Jeg håber, at deltagerne har fået både nyttig information og ny inspiration med sig hjem. Jeg synes i alle tilfælde, at vi har fået mange forskellige og spændende bud på, hvordan vi i fremtiden kan bygge og bo godt i vores landdistrikter og samtidig have fokus på bæredygtighed.

Yderligere oplysninger

Kim Dongsgaard, formand for Landdistriktsudvalget
Tlf. 25 42 52 91, mail: kid@viborg.dk

Susanne Bendtsen, borgerguide
Tlf. 87 87 88 03, mail: sb9@viborg.dk

Læs mere om prisen og årets nominerede i pressemeddelelse fra 30. marts 2023
 

 


Red.: Information om kunstner Johan Kallmayer tilføjet 17.05.23