You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 28.09.2022

Mød kvindelandsholdets stjerner i Viborg og Bruunshåb

Tirsdag den 11. oktober kl. 18 spiller det danske kvindelandshold testkamp mod den ene af næste års VM-værter, Australien. Inden da har holdets fans mulighed for at møde deres idoler til åbne træninger på Energi Viborg Arena og Bruunshåb Stadion.

Sidst kvindelandsholdet huserede på Viborg Stadion jublede de over kvalifikationen til VM. / DBU Foto / fodboldbilleder.dk
Sidst kvindelandsholdet huserede på Viborg Stadion jublede de over kvalifikationen til VM. / DBU Foto / fodboldbilleder.dk

Australien ligger lige nu nr. 12 på FIFA's verdensrangliste over kvindelandshold, og Danmark ligger nr. 17 på samme liste, så der er lagt op til et tæt opgør. Begge hold er kvalificeret til næste års VM i Australien og New Zealand og har - på vejen til VM - brug for at teste forskellige tiltag. Det bliver der gode muligheder for i venskabskampen på det danske landsholds hjemmebane i Viborg.

 

The Matildas' første tur til Viborg

Sidste gang Danmark mødte Australien var også i en testkamp. Den blev spillet i Horsens sidste år og endte 3-2 til de danske fodboldkvinder. Det er til gengæld første gang, at australierne besøger Viborg, og borgmester Ulrik Wilbek glæder sig til at være vært for den australske delegation:
- Det er da lidt særligt og en rigtig god afveksling - både for spillere og tilskuere - at få besøg af et oversøisk hold, som vi ikke før har set spille her i Viborg. Jeg håber selvfølgelig, at rigtig mange fans fra hele Danmark har lyst til at komme til Viborg og få en slags smagsprøve på næste års VM - og selvfølgelig være med til at skabe en festlig ramme for de to holds møde.

Det australske kvindelandshold går i hjemlandet under navnet "The Matildas" og har tidligere deltaget i VM fem gange.

 

Autografer og selfies i Bruunshåb og Viborg

For Viborg Kommunes projektleder for kvindelandskampene, Pia Viller Arendt, er kampen den 11. oktober "business as usual" efter et velprøvet koncept. Til gengæld glæder hun sig over, at fansene denne gang får mulighed for at se stjernespillerne i aktion til to åbne træninger:

  • Onsdag den 5. oktober kl. 16.15-18.00 på Bruunshåb Stadion, Vibækvej 43 
  • Søndag den 9. oktober kl. 11.15-13.00 på Viborg Stadion, Stadion Allé 7

- Det er meget længe siden, vi har haft åbne træninger med landsholdet uden for Viborg by, så det glæder mig meget, at fans i en af kommunens mindre byer igen får besøg af hele Danmarks kvindelandshold. Og der bliver selvfølgelig mulighed for både autografer og selfier, fortæller Pia Viller Arendt før holdets kommende ophold i Viborg.

 

Fanzonen åbner kl. 16.00

Traditionen tro, bliver der før kampen mod Australien opstillet en fanzone med masser af aktiviteter foran Viborg Stadion. Der er masser af sjove aktiviteter og boder i området fra kl. 16.00 til 17.30. Og mon ikke også landsholdets maskot, Emma Hu, kigger forbi og hilser på sine mange fodboldvenner.

Yderligere oplysninger

Pia Viller Arendt, projektleder, Viborg Idrætsråd
Tlf. 31 18 63 16, mail: pia@viborgidraetsraad.dk

Alexander Paaske, presseansvarlig for Kvindelandsholdet, DBU Kommunikation
Tlf. 42 73 44 00, mail: alpa@dbu.dk

Informationer om presseaktiviteter opdateres løbende på dbu.dk/presse, hvor journalister og fotografer også kan søge om akkreditering. Deadline er den 4. oktober 2022.

Billetter kan købes på billet.dbu.dk

Se lokale informationer om kvindelandsholdets hjemmekampe på viborg.dk/kvindelandsholdet