You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 22.01.2021

Ny indenrigs- og boligminister deltager i landdistriktskonference

Den nyudnævnte indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek deltager 17. maj i Landdistriktsudvalgets og VibLands konference om udvikling af Viborg Kommunes landdistrikter.

Den årlige landdistriktskonference, der skulle være afholdt til marts, er pga. corona-situationen udsat til den 17. maj 2021, hvor arrangørerne håber, at op til 100 deltagere vil kunne mødes ved Verdenskortet i Klejtrup.

 

To formål med ministerbesøg

Mange forhold har betydning for udvikling af det gode liv i landdistrikterne - alt fra det gode fællesskab til muligheder for boligfinansiering. Disse forhold er på dagsordenen den 17. maj, når Viborg Kommunes aktive landsbyboere og politikere går i dialog om de forskellige muligheder og initiativer, der kan sætte skub i udviklingen.

Formand for Landdistriktsudvalget, Mette Nielsen, er meget glad for den ekstra dimension, det giver konferencen, at indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek har sagt ja til at deltage:
- Kaare Dybvad Beks deltagelse giver os mulighed for at få aktuelle, landspolitiske input til dialogen om udvikling i landdistrikterne. Samtidig vil vi selvfølgelig bruge anledningen til at gøre ministeren opmærksom på nogle af de sager, som vi i Landdistriktsudvalget er meget optagede af. Det gælder bl.a. muligheden for finansiering af boliger i landdistrikterne og midler til at forskønne vores landsbyer.

Kaare Dybvad Bek har fra 21. januar fået tilføjet indenrigsministeriet til sit tidligere ansvarsområde som boligminister. Den nyudnævnte indenrigs- og boligminister får bl.a. også ansvaret for sager vedrørende landdistrikterne. Hans deltagelse i landdistriktskonferencen er derfor kun blevet ekstra interessant, siden han sagde ja til at deltage.

 

Fælles dialog har stor værdi

Ifølge Lone Kastberg, der er formand for VibLand (Viborg Landsbysammenslutning), har det har stor værdi at samle borgere og politikere i en fælles dialog:
- Vi ved fra de tidligere konferencer, at vi kan lære meget af hinanden på tværs af de mindre byer i kommunen. Samtidig er jeg rigtig glad for, at både vores lokale politikere og indenrigs-og boligministeren vil stille op til den direkte dialog med os. På den måde kan vi berige og inspirere hinanden og skabe grundlag for konkrete udviklingsinitiativer.

Fra Viborg Byråd deltager alle medlemmer af Landdistriktsudvalget i konferencen. Desuden deltager formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Mads Panny, og formand for Social- og Sundhedsudvalget, Åse Kubel Høeg, med deres respektive udvalgs perspektiver på udviklingspotentialer, f.eks. gennem oplevelser, fællesskab og sundhedsinitiativer.

Landdistriktskonferencen afholdes mandag den 17. maj 2021, kl. 17.00 - 21.00. Hvis det ikke er muligt at afvikle konferencen fysisk ved Verdenskortet i Klejtrup, vil den blive gennemført som et digitalt møde.

Yderligere oplysninger

Mette Nielsen, formand for Landdistriktsudvalget
Tlf. 61 37 29 28, mail: mxn@viborg.dk

Lone Kastberg, formand for Viborg Landsbysammenslutning
Tlf. 28 14 43 80, mail: lonekastberg@vibland.dk

Hanne Nissen Toksvig, chef for landdistriktsudvikling
Tlf. 41 71 95 66, mail: hant@viborg.dk