You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG
Pressemeddelelse fra 19.09.2023

Viborg Kommune søger input til millionprojekt

Mandag den 2. oktober klokken 16.30 får alle mulighed for at få en rundvisning i domkirkekvarteret i Viborg og for at give deres input til planerne for området

Der skal i løbet af de kommende år bruges flere hundrede millioner på at forskønne og opgradere bygninger og pladser i Domkirkekvarteret i Viborg

Men selv om nogen af projekterne er planlagt, er det stadig muligt for borgere i Viborg at få indflydelse på, hvad der skal ske.

Derfor er alle interesserede inviteret til rundvisning og til at komme med input på arkitekturens dag mandag den 2. oktober klokken 16.30 - 18.00.

- Ved et traditionelt borgermøde kan man sidde langt væk fra det sted, som det handler om. Ved at gå rundt i kvarteret og se på de steder, som det handler om, håber vi, at vi får endnu bedre input med hjem, siger afdelingsleder for strategi og udvikling i Viborg Kommune, Trine Katrine Ribergaard Skammelsen.

 

Historiske pladser

Turen går blandt forbi Stænderpladsen, Bispestien, Domkirkepladsen, Museum Wibergis, Hans Tausens Minde og Margrethe Plænen.

Det er steder, som har historisk betydning ikke bare i Viborg men for hele Danmarks historie.
- Viborg har været centrum for utallige betydningsfulde begivenheder gennem danmarkshistorien. Det er afgørende, at vi værdsætter, bevarer og genfortæller historien om disse steder, og derfor er det meget vigtigt, at vi tager de helt rigtige beslutninger, når der sker ændringer i Domkirkekvarteret, siger Museumschef for Viborg Museum, Brian Wiborg.


Rundturen begynder mandag den 2. oktober klokken 16.30 foran det gamle rådhus på Stænderpladsen 2 i Viborg.

Tilmelding er ikke nødvendig.
 

Yderligere oplysninger

Afdelingsleder for strategi og udvikling i Viborg Kommune, Trine Katrine Ribergaard Skammelsen, tlf: 30 55 47 88


Museumschef ved Viborg Museum, Brian Wiborg, tlf: 28 56 18 74