You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Natureventyr

Tag med på eventyr i kommunens smukke natur.

Natureventyr

Natureventyr er en app fyldt med eventyr målrettet børn i alderen 3 til 8 år. Eventyrene udspiller sig som skattejagter langs børnevenlige ruter.

App’en "Natureventyr" er gratis at downloade til både iOS og Android.

Syv eventyr skrevet unikt til områder i kommunen

De syv unikke eventyr udspiller sig ved Borgvold, omkring Hjarbæk, i den smukke skov langs Gudenåen ved Kjællinghøl, ved Hald Hovedgård / Hald Ruin, i Undallslund, i Ødalen og i Viborg Naturpark - Vedsø. Natureventyrerne er alle gratis at bruge for børnefamilier, skoler, daginstitutioner og alle andre, der vil ud på eventyr.

Langs ruterne udspiller sig syv fortællinger i børnehøjde, der alle tager udgangspunkt i de ting, som børn og voksne kan se, høre og røre ved.

Fortællingerne er skrevet med udgangspunkt i områdets lokalhistorie og dyreliv, men er tilsat en sund dosis fantasi i form af f.eks. en overdådig ridderturnering ved Borgvold, hemmelige breve til kongen ved Hjarbæk, jætter og trolde i området omkring Kjællinghøl, en uhyggelig fangekælder på Hald, opfindelsen af flyvemaskinen ved Vedsø, trolddom og magi i Undallslund, samt den forsvundne kirke i Ødalen.

Undervejs bliver børnene inddraget gennem spørgsmål og udfordringer, og kombinationen af fantasi, leg, bevægelse og læring er en fremragende kur mod trætte børneben.

De syv eventyr

Borgvold - Sverre og den store ridderturnering

Sverre drømmer om at dyste i Kong Eriks ridderturnering for at vinde sin elskede Ingeborgs hjerte. Desværre ejer han hverken rustning eller hest, men en skønne dag stiller kongen en udfordring, der kan være svaret på alle Sverres bønner.

Hjarbæk - Et brev til kongen

En tidlig morgen får Ida overbragt en vigtig mission fra en ridder i en aldeles håbløs forklædning. Kong Eriks hær har slået lejr uden for byen, og kun et hemmeligt brev, der nu er i Idas besiddelse, kan sætte en stopper for endnu en dum krig. Nu skal hun bare have det frem til kongen inden soldaterne marcherer afsted.

Kjællinghøl - Rejsen til jætternes land

Vikingepigen Toras tvillingebror er sporløst forsvundet. Derfor er hun draget ud på en farlig rejse langs Gudernes Å for at finde spor efter Ulf. Undervejs på rejsen møder hun både modige krigere, trolde og jætter, og hendes lange rejse fører hende helt ind i jætternes rige Jotunheimen.

Ødalen – Mysteriet om den forsvundne kirke

Byens kirke er pludselig forsvundet og Kong Erik må sende sine modige riddere ud for at finde den. Sverre tager afsted for at finde ud af om heksen i Ødalen ved mere om den mystiske forsvinden. Vil kirken mon dukke op igen?

Hald Ruin – Emmas magiske befrielsesaktion

Emmas familie er anklaget for trolddom og hekseri og er derfor blevet taget til fange af kaptajnen Niels Munk, som er ansat til at holde ro og orden på Herregården. Emma vil gerne befri sin familie og tager afsted på en befrielsesaktion, men vil det lykkes hende at komme forbi de mange vagter på vejen. Det er ikke let for en lille pige, men med magiske kræfter og stædighed kommer man langt.

Vedsø – Ida og den forsvundne flyvemajor

I et forsøg på at flyve forsvinder en flyvemajor i området. Pigen Ida begiver sig ud for at finde ham, og på hendes tur møder hun magiske væsner og andet godt. Vil det lykkedes hende at finde majoren?

Undallslund – Emma og den store troldmandsprøve

Emma skal ud på en mægtig troldmandsprøve, som går ud på at finde gennem den magiske skov og hen til den berømte skole for troldmænd og troldkvinder. Mon det lykkes for Emma?

Video - Tag pa Natureventyr i Viborg

Mette Nørgaard

Konsulent

Tlf: 87 87 30 25

Lone Bjerre Josefsen

Frivillighedskoordinator

Tlf: 87 87 18 97