You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Selvejende dagtilbud

Du kan vælge at få dit barn passet i en selvejende institution.

Et selvejende dagtilbud får fra kommunen det samme beløb til drift og personale, som kommunens børnehuse - en såkaldt driftsoverenskomst. Men i det selvejende dagtilbud overlader kommunen ansvaret for driften til bestyrelsen. 

Det betyder, at bestyrelsen ansætter og afskediger personale. Sammen med lederen og medarbejderne har bestyrelsen mulighed for at tilrettelægge driften, pædagogikken og indholdet af dit barns hverdag. 

Driftsoverenskomsten sikrer dagtilbuddet et fast budget. Den forpligtiger også det selvejende dagtilbud til at overholde dagtilbudsloven og de retningslinjer for institutionsdrift, som byrådet vedtager.  

Viborg Kommune fører tilsyn med dagtilbuddet for at sikre, at den pædagogiske praksis sker ud fra dagtilbudsloven. 

 

Hvordan søger jeg om en plads til mit barn i en selvejende dagtilbud? 

Du søger via NemPlads. Læs mere om, hvordan du booker plads til dit barn her. 

 

Hvad koster en plads i en selvejende dagtilbud? 

Prisen for en plads i en selvejende institution følger prisen for kommunale dagtilbud. Se prisoversigten her. 

 

Kan jeg få tilskud? 

Det er muligt at søge om tilskud for et barn, der går i en selvejende institution. Hvorvidt du kan få tilskud afhænger af din husstandsindtægt. Læs mere om, hvordan du søger om tilskud her.  

Selvbetjening

Kontakt

87 87 10 88
Send sikker mail til Pladsanvisningen i Viborg Kommune Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge MitID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer
Prinsens Allé 5
8800 Viborg

Åbningstider

Mandag

09.00-13.00

Tirsdag

09.00-13.00

Torsdag

10.00-17.00