You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Skriv dit barn op til dagtilbud

Når dit barn har fået et cpr.-nummer, kan du booke plads i dagtilbud. Det er muligt at booke flere år frem.

I NemPlads skal du selv finde og booke en plads til dit barn hos en af vores dagplejere, vuggestuer eller børnehaver samt selvejende institutioner. Du er ikke afhængig af ventelister, og det betyder, at du med det samme ved, hvor og hvornår du kan få dit barn passet.

 

Sådan booker du en plads 

Du booker via NemPlads. Du skal bruge NemID for at booke en plads til dit barn. 

Når du har fundet den plads, du ønsker at booke, er det vigtigt, at du klikker på "book", da pladsen ellers ikke bliver booket. Du vil modtage en bekræftelse, når din booking er korrekt gennemført. 

 

Hvornår kan jeg booke en plads? 

Du kan booke plads, når dit barn har fået et cpr. nr. Det er muligt at booke flere år ud i fremtiden, så du kan booke et samlet forløb til dit barn. 

 

Frister for udmeldelse og annullering 

Du kan udmelde dit barn og annullere pladsbookinger via NemPlads. 

Udmeldelse/annullering skal ske med en måneds varsel fra den 1. i hver måned.

 

Få besked om ledige pladser

Hvis du ønsker plads til dit barn i et dagtilbud, der ikke har ledig plads på det ønskede tidspunkt, kan du vælge at skrive barnet på en ønskeliste. Så får du sendt en besked, hvis der bliver en ledig plads. 

Læs mere inde på NemPlads. 

 

Pasningsgaranti og søskendefordel 

Viborg Kommune har pasningsgaranti, der omfatter børn i aldersgruppen 24 uger og indtil skolestart. 

Derudover giver vi søskendefordel. Yngre søskende, der har samme bopæl som allerede indmeldte børn i en institution, får i systemet automatisk reserveret en plads i samme institution, som den ældre søskende er meldt ind i. 
 
Er der flere søskende, er det altid i den institution, hvor den nærmeste ældre søskende er indmeldt, der er søskendefordel til. Det er dog en forudsætning, at der ved det yngste barns fødsel er en ledig plads på den forventede startdato. De to søskende skal ligeledes have mindst 1 måned sammen i institutionen.  

Du skal dog selv booke pladsen endeligt. 

 

Pasning over kommunegrænsen 

Bor du i en anden kommune og ønsker plads i Viborg Kommune, kan du booke en plads via Nemplads. Har du spørgsmål, kan du kontakte Pladsanvisningen.

 

Plejebørn 

For at få adgang til NemPlads skal plejefamilien tage kontakt til deres sagsbehandler. 

Kontakt

Pladsanvisningen

87 87 10 88
Prinsens Alle 5
8800 Viborg