You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Skal I giftes?

Uanset om I skal giftes i kirken eller vies på rådhuset, skal I udfylde en ægteskabserklæring. I udfylder erklæringen digitalt i selvbetjeningsløsningen.

Udfyld ægteskabserklæring i god tid inden brylluppet

For at blive gift skal I inden brylluppet udfylde en ægteskabserklæring, uanset om vielsen skal foregå på rådhuset eller i en kirke.

I skal forvente 3-4 ugers ekspeditionstid fra den dag, Borgerservice modtager ægteskabserklæringen, så indsend erklæringen i god tid. Ægteskabserklæringen kan dog tidligst indsendes 4 måneder før brylluppet.

Når Borgerservice har behandlet jeres ægteskabserklæring, sender vi en kvittering med oplysning om dato og tidspunkt til jer, hvis I skal giftes på Viborg Rådhus.

Skal I giftes i kirken eller i en anden kommune, sender Borgerservice en prøvelsesattest til jer, som I skal aflevere til den myndighed eller kirke, hvor I skal vies. 

Vielse i Viborg

I kan blive viet torsdage, fredage og lørdage.
Det er ikke muligt at blive viet på rådhuset i uge 29, 30 og 52.

Vielsen foregår i de smukke, historiske omgivelser på Stænderpladsen 2, 8800 Viborg.
Der er plads til 30 gæster.

Vær opmærksom på, at der er trapper og ingen elevator.

To vidner skal overvære vielsen

På lørdage skal I selv medbringe vidner.
På hverdage kan Viborg Kommune stille vidner til rådighed.

Vil I vies af en anden kommune?

Øvrige danske kommuner kan foretage vielser i Viborg Kommune, i naturen, i private haver, hjem og lignende, forudsat at eventuelle regler, der gælder for ophold i området, overholdes.

Denne tilladelse gælder dog ikke vielser i Viborg Kommunes vielseslokaler på Stænderpladsen.

Kontakt

Borgerservice

87 87 87 21
Send sikker mail som borger Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge dit NemID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer
Prinsens Alle 5
8800 Viborg

Telefontid

Kl.

Mandag

Lukket

Tirsdag - onsdag

10.00 - 14.00

Torsdag

10.00 - 15.00

Fredag

10.00 - 13.00