You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Sådan kan du spare på energien

Få de gode tips og tricks til, hvordan du sparer på fx el, og hvordan du fyrer bedst op i brændeovnen.

Er du en lyseslukker?

Vi står midt i en energikrise og foran en vinter med høje priser på el og varme. Derfor er vi nødt til at stå sammen om at skrue ned for forbruget, så vi kan spare penge, gøre noget for klimaet og være med til at sikre en mere stabil energiforsyning.

Som borger eller virksomhed finder du gode spareråd og vejledninger, hvis du går ind på Energistyrelsens side SparEnergi.dk.

Er du i tvivl om, hvordan du tænder korrekt op i din brændeovn, og hvad du må brænde af i den, så finder du svarerne på Miljøstyrelsens side brændefyringsportalen.dk.

 

I Viborg Kommune sparer vi også på energiforbruget

Økonomi- og Erhvervsudvalget har vedtaget at spare på følgende områder:

  • Temperaturen i kommunale bygninger sænkes til 19 grader med undtagelse af vuggestuer, børnehaver, plejehjem og døgninstitutioner
  • Gadebelysningen reduceres via slukning af hver anden lampe.

Kommunens institutioner forpligtes til at følge en række initiativer med afsæt i Energistyrelsens spareråd, da det netop er på vores adfærd, det største potentiale for besparelser kan findes.

Kommunens borgere opfordres også til at spare på energien, hvor det er muligt.