You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Førtidspension

Du kan få tilkendt førtidspension, hvis du er mellem 18 og 65 år, og din arbejdsevne er nedsat i en sådan grad, at du er ude af stand til at forsørge dig selv.

Førtidspension kan gives til personer, der af fysiske, psykiske eller sociale grunde ikke kan arbejde og dermed forsørge sig selv.

Kommunen vurderer din arbejdsevne baseret på helbredsmæssige, arbejdsmæssige og sociale forhold. Vi træffer afgørelse om førtidspension, når det er dokumenteret, at din arbejdsevne ikke kan forbedres gennem aktivering, revalidering eller anden behandling, og du dermed ikke kan varetage et job på almindelige vilkår eller et fleksjob.

For at kunne få pension i Danmark, skal du desuden opfylde nogle generelle betingelser. Dem kan du læse mere om på borger.dk.

Det er kommunen, der tilkender førtidspension. Dvs. det er kommunen, der vurderer, om du opfylder betingelserne for at få førtidspension.

Det er Udbetaling Danmark, der beregner og udbetaler din førtidspension, når du har fået den tilkendt. Du skal derfor kontakte Udbetaling Danmark, hvis du har spørgsmål om beregning og udbetaling af førtidspension.

Udbetaling Danmark kan kontaktes på tlf. 70 12 80 61.

Modtager du førtidspension, skal du give Udbetaling Danmark oplysninger om ændringer, der kan have betydning for din pension.

Du skal for eksempel give besked til Udbetaling Danmark, hvis du flytter til udlandet, din indtægt ændrer sig, eller hvis du rejser så meget, at det kan påvirke din pension.

Får du førtidspension efter de gamle regler fra før 2003, har du nu mulighed for at skifte til de nye regler. I denne pjece (pdf) kan du læse mere omkring skift af førtidspension.

Du skal henvende dig til rehabiliteringsteamet, som er en del af Jobcenter Viborg, for at få nærmere oplysninger om betingelserne for førtidspension.

Kontakt

Jobcenter Viborg

87 87 44 44
Send sikker mail som borger Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge dit NemID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer
Prinsens Alle 5
8800 Viborg

Telefontider

Mandag - torsdag

08.00 - 14.00

Fredag

08.00 - 12.30

Åbningstider i jobcentrets reception

Mandag - onsdag

09.00 - 15.30

Torsdag

09.00 - 17.00

Fredag

09.00 - 13.30

Kom senest 30 min. før lukketid, hvis du skal melde dig ledig.