You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Førtidspension

Du kan få tilkendt førtidspension, hvis du er mellem 18 år og folkepensionsalderen, og din arbejdsevne er nedsat i en sådan grad, at du er ude af stand til at forsørge dig selv.

Hvem kan få førtidspension?

  • Du skal være mellem 18 år og folkepensionsalderen
  • Din arbejdsevne skal være varigt nedsat af fysiske, psykiske eller sociale grunde
  • Din arbejdsevne skal være nedsat i så stor grad, at du ikke er i stand til at arbejde, hverken på almindelige vilkår, med støtte eller i fleksjob

Er du under 40 år?

Er du under 40 år, er der skærpede krav til at få tilkendt førtidspension. Pensionen gives kun i særlige tilfælde, hvor det er helt klart, at din arbejdsevne ikke kan forbedres ved at deltage i relevante forløb, så som:

  • jobafklaringsforløb
  • ressourceforløb
  • aktiveringsforløb
  • revalideringsforløb
  • behandlingsmæssige forløb
  • eller andre foranstaltninger.

Kommunen vurderer din arbejdsevne baseret på beskæftigelsesmæssige, sociale og helbredsmæssige forhold.

Læs mere om betingelserne for at på pension i Danmark på borger.dk

Det er kommunen, der tilkender førtidspension. Dvs. det er kommunen, der vurderer, om du opfylder betingelserne for at få førtidspension.

Det er Udbetaling Danmark, der beregner og udbetaler din førtidspension, når du har fået den tilkendt. Du skal derfor kontakte Udbetaling Danmark, hvis du har spørgsmål om beregning og udbetaling af førtidspension.

Udbetaling Danmark kan kontaktes på tlf. 70 12 80 61.

Modtager du førtidspension, skal du give Udbetaling Danmark oplysninger om ændringer, der kan have betydning for din pension.

Du skal for eksempel give besked til Udbetaling Danmark, hvis du flytter til udlandet, din indtægt ændrer sig, eller hvis du rejser så meget, at det kan påvirke din pension.

Ønsker du at høre mere om muligheden for at søge førtidspension, kan du kontakte os på tlf. 87 87 44 44. Her vil du blive henvist til den, du skal tale med.

I langt de fleste situationer skal du deltage i et møde i rehabiliteringsteamet, før der kan træffes en afgørelse, om du kan få tilkendt førtidspension.

Du kan læse mere om rehabiliteringsteamet her.

Kontakt

Jobcenter Viborg

87 87 44 44
Send sikker mail som borger Obs: Når du sender en mail til os, vil du blive bedt om at bruge dit NemID. På den måde bliver mailen sikker, og du kan skrive dine personlige oplysninger som fx dit CPR-nummer
Prinsens Alle 5
8800 Viborg

Telefontider

Mandag - torsdag

08.00 - 14.00

Fredag

08.00 - 12.30

Åbningstider i jobcentrets reception

Mandag - onsdag

09.00 - 15.30

Torsdag

09.00 - 17.00

Fredag

09.00 - 13.30

Kom senest 30 min. før lukketid, hvis du skal melde dig ledig.