You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Pleje- og Omsorgscenter Banebo

Banebo er centralt beliggende i Viborg by, i den nye bydel Banebyen og rummer i alt 100 boliger til ældre.

Om Banebo

Med Banebos beliggenhed centralt i Viborg er der ikke langt til centrum, sygehus, busser og tog. Hærvejsstien løber lige forbi, hvilket gør, at Banebo er knyttet sammen med midtbyen via den nye Banebro. Fra Banebo kan man nyde udsigten over byens tage og Søndersø. 

Antal pladser

Banebo rummer i alt 100 boliger fordelt på:

 • 92 plejeboliger
 • 8 midlertidige pladser

Ud over plejeboliger er der også både café, dagcenter, træning, festsal, torv samt hjemmepleje og hverdagsrehabilitering under samme tag.

Banebos fokus

På Banebo arbejder vi efter principperne:

 • Hjemlighed
 • Meningsfyldte aktiviteter
 • Bevægelse
 • Fleksibilitet
Banebo er et sted, hvor der er sjæl, plads til forskellighed, selvbestemmelse og hvor humor er en vigtig drivkraft.
– Centerleder på Banebo

Banebo er indrettet med fleksible og hjemlige rammer, så du trygt og frit kan færdes her. På alle etager er der fælles opholdsrum med køkken og dagligstue samt en stor altan, hvor beboerne kan samles og komme hinanden ved.

De lyse og åbne omgivelser indbyder til aktiviteter og bevægelse. I stueetagen bliver der afholdt arrangementer og skabt masser af oplevelser for dig og de andre beboere.

Derudover har vi en skøn sansehave og en pavillon, hvor du kan nyde en rolig stund sammen med dine pårørende, venner eller plejecentrets beboere og personale.

På 1. sal er der mulighed for at gå direkte ud i sansehaven. På 2. sal har vi et wellness-rum, og på 3. sal er der en lejlighed, som pårørende kan leje i forbindelse med overnatning på Banebo.

Boligerne indeholder:

 • Entré med garderobe
 • Køkkenområde med køleskab og håndvask
 • Opholdsstue med karnapvindue med ekstra godt udsyn til byens liv
 • Soveværelse med skabe til tøj og opbevaring
 • Badeværelse med vaskemaskine og plads til bevægelighed. Desuden er der et skab, hvor personalet kan fylde mangler op fra gangen, således du ikke forstyrres unødigt.

I forbindelse med indflytning, vil der blive lavet en vurdering af dine behov, for at finde ud af, hvilken hjælp du skal have tildelt.

Hjælpen tildeles med afsæt i Viborg Kommunes kvalitetsstandard og dine individuelle behov. Du kan få hjælp til personlig pleje, praktiske opgaver, rengøring, sygepleje og træning. Hjælpen revurderes løbende.

Kaldeanlæg

Vi tager individuel stilling til, om du har brug for nødkaldsanlæg.

Træning

Du kan få træning i en afgrænset periode, f.eks. for at bevare eller forbedre dine færdigheder, eller for at blive genoptrænet efter indlæggelse på hospital. Kommunens ergo- og fysioterapeuter tilrettelægger træningen ud fra dine behov. Træningen kan foregå på et af kommunens træningscentre eller i din bolig.

Kommunen kan også tilbyde vederlagsfri fysioterapi, hvis du har en henvisning fra din egen læge.

Mad

Vi laver maden sammen med vores beboere i levebokøkkenerne, i samarbejde med Madservice Viborg. Vi ønsker at vække din appetit ved at tilbyde dig sund og varieret mad af høj kvalitet. Vi mener, at mad og velvære går hånd i hånd. Vi arbejder derfor hele tiden på at tilbyde dig velsmagende oplevelser baseret på stolte køkkentraditioner og god service. Har du individuelle kostbehov, tilbyder vi dig mad, der svarer her til. Vi fejrer desuden traditionerne igennem året med bl.a. påskefrokost, julefrokost, fødselsdage mm.

Det gode måltid handler ikke kun om at vække appetitten. Vores mad er også sammensat, så den passer til dit behov for næringsstoffer. Vi anbefaler, at du spiser sammen med de andre i din enhed, da det styrker det sociale samvær, og kan bidrage til at du spiser mere og får den energi, du har brug for.

Læge og tandlæge mv.

Du kan fortsat bruge din egen læge, tandlæge, fodplejer, frisør m.m.

Banebo er indrettet med lyse og venlige boliger fordelt på tre etager. Hver etage danner rammen om fire mindre enheder, som kan skabe fællesskab på tværs. Hver etage indeholder desuden:

 • To levebo-køkkener og tilhørende spisestuer
 • To store altaner med mulighed for at sidde sammen og nyde solen, drikke sin kaffe, eller dyrke lidt grøntsager og blomster
 • To dagligstuer, som kan danne rammen for uforpligtende socialt samvær

De fire enheder er knyttet til fællesarealerne med et gangareal, hvilket giver hver bolig sin egen indgang og oplevelsen af hjemlighed.

I midten af hver etage er et åbnet rum ud mod orangeriet, så du kan følges med i det liv, der udspilles i cafeen i stueetagen.

I stueetagen er der café, træningslokaler, dagcenter, festsal og torv.

Udendørs

Sansehaven tilbyder stier, højbede, træer, buske og blomster i forskellige former og farver – alle sanser skal stimuleres. Sansehaven er skærmet i forhold til det omgivende nærmiljø, for at give borgeren en mulighed for privat og trygt at kunne færdes frit.

Vi har desuden en dejlig pavillon, hvor du kan nyde nyde naturen og en god en kop kaffe.

Tæt på byen

Hærvejsstien løber lige forbi Banebo, og den knytter midtbyen sammen med Banebyen via den nye Banebro. På den måde er der ikke langt til tog, busser, sygehus osv.

Kontakt Banebo

Marsk Stigsvej 4, 8800 Viborg

Kontakt

Telefonnr.

Mail

Hovednr.

87 87 68 60

Centerleder

Anni Søby Rasmussen

20 56 06 53

asr@viborg.dk

Teamleder

Anne Mette Therkildsen

25 63 52 85

amth@viborg.dk

Teamleder

Rikke Høgsbjerg Siig

24 92 23 16

rh2@viborg.dk 

1. sal

20 77 63 44

2. sal

22 16 54 33

3. sal

20 15 51 72

3. sal - Midlertidige pladser

20 15 50 97

Kontaktnr. for hospitaler

87 87 68 60