You can use Google to translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation. Using this service may place a cookie on your computer.

SØG

Lokal smitteopsporing

Nyt opsporingsteam kontakter og vejleder de coronasmittede borgere i Viborg Kommune, som Styrelsen for Patientsikkerhed ikke kan komme i kontakt med.

Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt alle kommuner om at hjælpe med lokal opsporing af de borgere, som er testet positive med Covid-19, men som styrelsen ikke har kunnet komme igennem til pr. telefon.

Viborg Kommune har derfor etableret et lokalt smitteopsporingsteam med sundheds- og socialfaglige kompetencer på tværs af fagområder, der kan støtte op om styrelsens indsats.

Tag telefonen, når vi ringer fra 87 87 66 33

Får du et opkald fra telefonnummer 87 87 66 33, så er det Viborg Kommunes smitteopsporingsteam, der ringer til dig. Hvis du tager telefonen, når vi ringer, så hjælper vi og rådgiver dig, så vi sammen kan bryde smittekæderne.

Mange tak for hjælpen!

Vejledning og hjælp til smittede

Teamets opgave er at kontakte og vejlede lokale, Covid-19-smittede borgere med det formål at få brudt smittekæderne hurtigst muligt.

Kontakten sker telefonisk og alternativt ved et besøg på borgerens bopæl eller andet tilhørssted. Ved personlige besøg vil teamets medarbejdere altid starte med at identificere sig med et ID-kort med billede.

Teamet kan fx vejlede om:

  • Isolation og muligheden for at benytte isolationsbolig
  • Smitteforebyggelse i dagligdagen – fx ved rengøring, udluftning og håndhygiejne - så smitten ikke spredes yderligere i husstanden
  • Muligheder for hjælp til indkøb, afhentning af pakker, hundeluftning m.v.
  • At få afdækket ”nære kontakter” og at få aftalt, hvem der skal kontakte de ”nære kontakter”.

Smitteopsporingsteamet arbejder alle ugens dage kl. 08.00-16.00.

Yderligere oplysninger

Rie Andersen, souschef, Social, Sundhed og Omsorg
Tlf. 30 30 27 84, mail: ra1@viborg.dk

Få mere at vide

På Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside kan du læse mere om coronaopsporing, og hvad du skal gøre, hvis du er smittet eller nær kontakt til en smittet.